وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

بهترین وکیل بهشهر

حق گرفتنی است و همه‌ی ما برای جلوگیری از تضییع شدن حق و حقوق‌مان باید تلاش کنیم! اما گاهی اوقات مسائل و مشکلات بین دو طرف آنقدر پیچیده می‌شود که شناسایی متهم را بسیار دشوار می‌کند. در چنین شرایطی باید با بهترین وکیل بهشهر یا سایر شهرها مشورت کنیم و از او بخواهیم تا با کمک قوانین حقوقی و کیفری از حق ما دفاع کند.

بررسی‌های ما نشان داده است که دکتر زین‌العابدین فرهادی می‌تواند در این زمینه کمک بزرگی برای شما باشد. چراکه ایشان وکیل پایه یک دادگستری بوده و سال‌ها تجربه‌ی وکالت در پرونده‌های مختلف را دارد. علاوه بر آن، تسلط روی قوانین و دعاوی حقوقی و کیفری سبب شده است که پیگیری پرونده با سرعت و دقت بیشتری انجام شود.

ما در این مقاله می‌خواهیم به بررسی همین دعاوی حقوقی و کیفری بپردازیم و تفاوت بین آن‌ها را با هم مرور کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم که ادامه مقاله را از دست ندهید….

 

انواع دعاوی به چند دسته تقسیم می‌شود؟

قبل از اینکه انواع دعاوی را معرفی کنیم، بهتر است ابتدا به مفهوم “دعوی” بپردازیم. اگر فردی احساس کند که حق و حقوقش از نظر قانونی نقض شده است می‌تواند به سراغ مراجع قضایی برود و در آنجا درخواست خود را مطرح نماید. دادگاه نیز با بررسی پرونده تلاش می‌کند تا حقیقت را مشخص کرده و از حق مظلوم دفاع نماید.

از نظر قانونی، ارائه درخواست پیگیری پرونده، همان دعوی پرونده است. این یعنی برای ارائه درخواست خود به دادگاه باید طرح دعوی انجام دهید و این درخواست را به صورت قانونی تنظیم نمایید.

آشنایی با انواع دعاوی در دادگاه سبب می‌شود تا پرونده مسیر بهتری را طی کند و رسیدگی به آن با سرعت بیشتری انجام شود. بهترین وکیل بهشهر نیز برای تنظیم دعوی به شما کمک خواهد کرد. از نظر قانونی، انواع دعاوی به دو دسته کلی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

·       الف) دعاوی حقوقی

پرونده‌هایی که در مورد حقوق افراد و اشخاص و نقض شدن این حقوق باشد، در دسته دعاوی حقوقی قرار می‌گیرد که در قوانین مدنی به طور کامل به آن پرداخته شده است. برخی از دعاوی حقوقی در مورد اموال شخص است که می‌توان به پرونده‌های خرید و فروش املاک، رهن، قرارداد خرید و فروش، انحصار ورثه و غیره اشاره کرد. اما برخی دیگر از دعاوی حقوقی در مورد خود شخص است. به عنوان مثال، پرونده‌های طلاق، مهریه، حق حضانت فرزندان، نفقه و سایر مسائل خانوادگی تنها بخشی از دعاوی حقوقی هستند.

بر اساس قانون مدنی، اگر هر یک از این حقوق فردی توسط دیگران نقض شود و خسارت‌های مادی و معنوی به طرف وارد شود، می‌توان در دادگاه برای طرح دعوی حقوقی اقدام کرد. البته پیشنهاد می‌کنیم که برای این کار حتما با بهترین وکیل بهشهر مشورت کنید تا یک مسیر مناسب برای طی شدن پرونده را به شما ارائه کند.

·       ب) دعاوی کیفری

دسته‌ی دیگر از دعوی مطرح شده در محاکم قضایی، دعوی کیفری است. این نوع از دعوی یا دادخواست ناشی از وقوع یک جرم است. در حقیقت، اگر شخصی یک جرم علیه ما انجام داده باشد، باید به دنبال دعوی کیفری باشیم و از طریق، به حق خودمان برسیم. تجربه نشان داده است که آشنایی با انواع جرم و نحوه شناسایی آن می‌تواند تا حدود زیادی به ما کمک کند تا دعوی کیفری خود را به دادگاه ببریم.

تعریف جرم و انواع آن در قانون مجازات اسلامی آمده است و شخص مجرم مطابق با این قانون مورد مجازات قرار خواهد گرفت. از جمله دعاوی کیفری می‌توان به پرونده‌های قتل اشاره کرد که بسیار دشوار و پیچیده هستند. علاوه بر آن، وقوع جرم‌هایی مانند خیانت در امانت، جعل اسناد، سرقت مسلحانه، روابط نامشروع، کلاهبرداری اینترنتی و جرایم سایبری نیز منجر به طرح دعوی کیفری در دادگاه خواهد شد. لازم به ذکر است که دکتر زین‌العابدین فرهادی به عنوان بهترین وکیل بهشهر سابقه درخشانی در پیگیری دعاوی حقوقی و کیفری دارد و می‌تواند با ارائه ادله قانونی از حق موکل خود دفاع کند.

تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری در چیست؟

حال که با مفهوم “دعوی” در دادگاه آشنا شده و انواع دعاوی حقوقی و کیفری را معرفی کردیم، باید به بیان تفاوت‌های موجود بین دعاوی بپردازیم. با بررسی قوانین مدنی و قانون مجازات اسلامی به این نتیجه می‌رسیم که دعاوی حقوقی و کیفری دارای تفاوت‌هایی با هم هستند که برخی از آن‌ها در ادامه آورده شده است:

·       1- تفاوت در نوع مجازات

همان‌طور که گفتیم، در پرونده‌های حقوقی موضوع خسارت و جبران آن مطرح است؛ در حالی که پرونده‌های کیفری ناشی از وقوع یک جرم است. به همین دلیل، مجازات تعیین شده در دعاوی کیفری از نوع قصاص، حبس و پرداخت جزای نقدی است اما مجازات پرونده‌های حقوقی تنها جبران خسارت‌های وارد شده است.

 

·       2- تفاوت در نحوه اعلام شکایت

نحوه اعلام کردن شکایت به مجامع قضایی نیز با هم متفاوت است. به عنوان مثال، در دعاوی کیفری می‌توانید شکایت خود را روی برگه‌های کاغذ معمولی نیز بنوسید اما در دعاوی حقوقی باید از برگه‌های مخصوص استفاده نمایید؛ در غیر این صورت مورد بررسی قرار نخواهند گرفت. این برگه‌ها از طریق پیشخوان‌های قضایی در دسترس قرار دارند و به راحتی می‌توانید آن‌ها را تهیه نمایید.

 

·       3- تفاوت در محل تحویل شکایت

یکی دیگر از تفاوت‌های دعوی حقوقی و کیفری، محل تحویل برگه شکایت است؛ به منظور طرح دعوی حقوقی باید به دادگاه‌ها مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نمایید اما برای طرح دعوی کیفری می‌توانید به کلانتری‌ها و دادسراها نیز مراجعه کنید. در این مرحله، مشورت کردن با بهترین وکیل بهشهر می‌تواند مشکلات شما را کمتر کرده و رسیدگی به پرونده را تسریع کند.

·       4- تفاوت در ادله اثبات دعوی

از آنجا که ماهیت پرونده‌های حقوقی و کیفری با هم متفاوت است، ادله اثبات دعوی نیز تفاوت‌های زیادی با هم دارند. به همین دلیل، تنها یک وکیل باتجربه مانند دکتر فرهادی می‌تواند ادله قانونی و محکم برای اثبات دعوی مورد نظر را به دادگاه ارائه کند.

در آخر، توصیه می‌کنیم که وکالت پرونده‌های حقوقی و کیفری خود را به دکتر فرهادی بسپارید تا ایشان با تخصص و مهارت مثال‌زدنی به دنبال جلوگیری از تضییع حقوق شما باشد؛ به همین منظور می‌توانید علاوه بر تماس تلفنی از امکان مشاوره حقوقی آنلاین نیز استفاده نمایید….

‫5/5 (1 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی