وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

منظور از توقیف اموال چیست؟

البته که از لحاظ معنایی از خود کلمه توقیف میتوان دریافت که توقیف اموال یعنی بازداشت اموال به عبارتی هنگامی که مالی توقیف می‌شود به این منظور است که در بازداشت قرار میگرد تا بتوان از محل آن طلب و دین را مطالبه کرد.

به عبارت واضح تر توقیف اموال یعنی بازداشت مایملک فرد مدیون به حکم قانون و مرجع قضایی که حکم توقیف را صادر کرده است، اموال را از دسترس و تصرف مدیون خارج می سازد تا تکلیف دیون وی روشن شود و اگر مدیون برای جبران تمهیداتی را ارائه نکرد آن مرجع قضایی دستور فروش و و پرداخت دین از محل فروش را صادر خواهد کرد.

در این بین توقیف اموال انواعی دارد که یا توقیف به جهت تأمینی است و یا توقیف به جهت اجرایی که هردو این موارد متفاوت بوده که در ادامه بر هریک آنها پرداخته خواهد شد. لازم به ذکر است که برای مشورت با بهترین وکیل مهریه می‌توانید با دکتر زین العابدین فرهادی تماس بگیرید.

توقیف اموال یعنی چه ؟!

همانطور که گفته شد توقیف اموال به عبارت ساده یعنی بازداشت اموال مدیون یا همان بدهکار به حکم قانون، یعنی اگر فردی مدیون باشد میتوان اموال وی را به جهت تأمینی یا اجرایی متوقف نمود و از انتقال آنها جلوگیری کرد که در نهایت اگر رد مال و جبران دین از طرق دیگری تمهید نشد میتوان از محل فروش آن اموال طلب را وصول نمود.

توقیف اموال به دو نحو تأمینی و اجرایی قابل توقیف است که ادامه مطلب به هر یک اختصاص داده شده است.

1- توقیف اموال به جهت تأمینی

برای اینکه حکمی اجرا شود باید شرایط اجرای حکم محیا باشد،  که یکی از این شرایط صدور اجرائیه و ابلاغ آن به محکوم‌علیه است و مطابق با ماده ۳۴ قانون اجرای احکام مدنی، به محض اینکه اجرائیه به محکوم‌ علیه ابلاغ شد، او موظف است ظرف ۱۰ روز، مفاد آن را اجرا کند.

پس اگر فردی بدهکار است باید تا ۱۰ روز از زمان ابلاغ واقعی یا همان ابلاغ قانونی باید مفاد حکم صادره را اجرا کند در غیر اینصورت مطابق با قانون تصمیم گیری خواهد شد.

حال ممکن است محکوم‌ علیه یا همان بدهکار در این اثنای مدت اموال خود را به غیر انتقال دهد یا آنها را مخفی کرده و از دسترس خارج کند و یا حتی ممکن است آنها را از بین ببرد و به عبارتی عملی را انجام دهد که دسترسی به اموال را ممکن نسازد.

طبق تبصره یک ماده ۳۵ قانون اجرای احکام مدنی، که مشعر داشته محکوم‌له ( طلبکار ) می‌تواند حتی قبل از تمام شدن مهلت ۱۰ روزه محکوم‌علیه، اموال او را برای توقیف، معرفی کند که به این توقیف، توقیف تأمینی یا توقیف احتیاطی گفته میشود.

توقیف اموال

2- توقیف اموال به جهت اجرایی 

گفتیم که محکوم‌ علیه یا همان مدیون ملزم است ظرف ۱۰ روز بعد از ابلاغ اجرائیه مفاد آن را به اجرا گذارد و اگر در این مدت معلومه، حکم را به مرحله اجرا نرساند و یا تمهیداتی برای آن تدبیر و به اجرای احکام اعلام نکند،در این حالت به استناد ماده ۴۹ قانون اجرای احکام مدنی، محکوم‌له(خواهان) مختار است درخواست کند تا معادل محکوم‌به، از اموال محکوم‌ علیه توقیف شود.

در اینجور مواقع بدون تعلل، اموال مدیون توقیف خواهد شد، چنین توقیفی را توقیف اجرایی گویند.

اموال مورد توقیف از نظر حقوقی

همانطور که میدانید اموال به دو دسته منقول و غیرمنقول تقسیم میشوند که هر یک در توقیف توضیحات و نکات مختص خود را دارد.

توقیف اموال منقول بدین صورت است که مأمور اجرا ابتدا شخص محکوم را مطلع می کند. البته ممکن است شخص در محل یا آدرس وی شناسایی نشود که مشکلی از این جهت نیست و قبل از اطلاع محکوم علیه اموال منقول را توقیف و بعداً به محکوم علیه اطلاع دهد.

توقیف اموال غیرمنقول به این صورت است که محکوم به میتواد اموال غیرمنقول شخص محکوم علیه را برای اجرای رای به دادگاه معرفی کند.

این توقیف مال توسط دادگاه به اداره ثبت و طرفین پرونده توسط دادگاه ابلاغ می‌شود و اداره ثبت اگر استعلام گرفت و آن ملک متعلق به محکوم علیه بوده باشد، مراتب توقیف را در سیستم اداره ثبت درج خواهد کرد تا از انتقال آن جلوگیری شود.

ممکن است ملک به نام محکوم علیه نبوده باشد که در ای صورت فوراً مراتب آن به قسمت اجرا اعلام می‌شود تا از اجرا جلوگیری شود.

گاهی ممکن است مال غیر منقولی سند ثبتی نداشته باشد زمانی قابل توقیف است که یا آن ملک در تصرف محکوم علیه باشد و یا به موجب حکم دادگاه مالکیت وی قابل اثبات باشد هرچند که توجه به مستثنیات دین در این باره باید رعایت شود و قبلاً اموالی را قابل توقیف نیستند را نیز عنوان شده و میتوانید مقاله مربوطه را در این سایت بخوانید.

 توقیف اموال

حرف آخر…

طبق آنچه که بیان شد اموال به دو دسته منقول و غیرمنقول تقسیم میشوند که طریقه توقیف هریک مورد بررسی قرار گرفت و علاوه بر آن با معنی توقیف اموال آشناییت پیدا کردیم ولی در عین حال ممکن است برای توقیف اموال فردی که از او طلبکار هستید استرس عدم توانایی در توقیف آن اموال را داشته باشید که قاعدتاً جای نگرانی نباید باشد چون با راهکارهایی که از طریق اخذ مشاوره حقوقی از آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری دریافت می‌کنید اموال مدنظر در اسرع وقت توقیف خواهند شد.

‫0/5 (0 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی