وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

توقیف اموال حساب بانکی چگونه است؟

از جمله اموالی که از مدیون یا بدهکار میتوان توقیف کرد حساب بانکی وی است و جالب است بدانید که حساب بانکی از جمله مستثنیات دین محسوب نشده و در صورت توقیف اموال حساب بانکی قابل رفع توقیف تا صدور حکم و تعیین تکلیف بدهکار برای پرداخت نیست.

به طور کلی اگر از کسی طلب دارید میتوانید حساب بانکی او را مسدود کنید و در صورت وجود وجه و موجودی ( پول )، از محل آن قابل جبران خواهد بود. حال اینکه طریقه ی توقیف اموال حساب بانکی بدهکار به چه صورت است نیازمند توضیحاتی در این خصوص است که در ادامه مطلب به بررسی گمارده شده است.

به عنوان نکته مدنظر داشته باشید اگر شیوه توقیف اموال حساب بانکی را بدانید میتوانید قبل از اینکه بدهکار موجودی حساب را خالی کند و به صفر برساند، نسبت به توقیف و انسداد آن اقدام نمایید. لازم به ذکر است که برای پیگیری این پرونده‌ها می‌توانید با دکتر زین العابدین فرهادی بهترین وکیل مهریه و طلاق مشورت کنید.

توقیف اموال حساب بانکی 

البته که هر اقدامی مانند توقیف اموال بدهکار، نیازمند وجود دستور یا حکمی توسط مرجع قضایی است و بدون آن امکان توقیف هیچ اموالی از مدیون امکان پذیر نیست.

برای توقیف اموال حساب بانکی مدیون نیز نیازمند دستور قضایی می باشد در غیر این صورت بانک اجازه انسداد حساب هیچ شخصی را نخواهد داد.

البته که به دلایل دیگری همچون مقررات بانک ه، برگشت خوردن چک و یا ضمانت وام امکان مسدودی حساب ها امکان پذیر است که البته توضیح راجع به این موارد از حوصله این مطلب خارج است. اما آنچه که مدنظر در این مطلب است توقیف حساب بانکی به واسطه حکم قضایی می باشد.

توقیف اموال حساب بانکی با دستور قضایی

یکی از اقدامات تامینی که جهت حفظ حقوق خواهان یا شاکی در مراجع قضایی (دادسرا، دادگاه های بدوی و تجدید نظر) در نظر گرفته میشود توقیف حساب بانکی افراد به میزان مال موضوع نزاع است. مثلاً فرض بفرمایید در برخی از آراء که موضوع آن محکومیت سازمان طرف شکایات به پرداخت وجه در حق محکوم له می باشد و هرچند که احضار و اخذ تعهد مبنی براجرای حکم کارساز نبوده و بدهکار همچنان امتناع ورزیده که در اینجا  دادرس اجرای احکام می تواند پس از انقضاء مدت یکسال از تاریخ ابلاغ رأی نسبت به توقیف حساب محکوم علیه و پرداخت از آن به میزان محکوم به اقدام نماید.

توقیف اموال حساب میتواند از جهات مختلفی صورت گیرد اول اینکهف مفاد رأی موضوع اجرا، الزام محکوم‌علیه به پرداخت وجه نقد باشد و یا از تاریخ ابلاغ رأی مدت یک‌سال سپری شده و رأی اجرا نشده باشد.

هرچند که برای توقیف حساب رأی ظرف مدت مقرر یک‌سال اجرا نشده است باید احراز شود و جالب است بدانید که عدم اجرای حکم ناشی از عذرموجه، تأثیری در موضوع ندارد.

جالب تر از آن این است که برای توقیف اموال حساب بانکی نیازی به تقاضای محکوم‌له نیست و شعبه اجرای احکام رأساً مختار به توقیف حساب بانکی و جبران بدهی از آن محل اقدام کند. برداشت از حساب تا میزان بدهی بلامانع است.

توقیف حساب در چه مواقعی صورت می‌گیرد؟! چه مرجعی صلاحیت توقیف دارد ؟!

توقیف حساب در مواردی همچون دستور صادره از مراجع قضای دستور ارسالی به صورت مستقیم به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر شده است و یا اینکه اگر مشتری تقاضا کند حساب بانکی توقیف خواهد شد.

مراجع قضایی زیر می‌توانند دستور توقیف اموال حساب بانکی را بدهند:

  •  دادسرای عمومی و انقلاب
  • قضات دادگاه های حقوقی و کیفری
  • قضات شعب اجرای احکام دادگاه‌ های حقوقی و دادسرای های عمومی و انقلاب

نکته مهم اینکه دستور رفع توقیف حساب بانکی باید توسط همان مرجعی که نسبت به توقیف حساب بانکی اقدام نموده صادر شود و یا مرجعی که نیابت دارد باید دستوری که مورد تأیید شعبه اصلی است را بدهد.

حرف آخر…

غیر از حساب بانکی دیگر اموالی مانند خانه ، ماشین ، ملک ، حقوق ماهانه، سهم الارث ، خط موبایل ، سهام و….. قابل توقیف است که برای اطلاع از هر یک و نحوه توقیف آنها میتوانید به سایر مقالات همین سایت مراجعه کنید.

علی الحال در خصوص توقیف اموال حساب بانکی نکاتی را از جمله اینکه چگونه این توقیف ممکن است و چه مرجعی صلاحیت توقیف را دارد و اصلا در چه مواردی توقیف اموال امکان پذیر است را بررسی نموده ایم.

دور از این بحث چنانچه سوال حقوقی در خصوص پرونده خود دارید میتوانید ذیل مطالب سایت مطرح کرده تا پاسخ آن را دریافت کنید البته که امکان اخذ مشاوره با آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری نیز چه به صورت حضوری و چه به صورت غیر حضوری محیا است‌.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها : |

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی