وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

طلاق قبل از نزدیکی و رابطه جنسی

در مطالب و مقالات قبلی اشاره هایی به موضوع طلاق قبل از نزدیکی و رابطه جنسی (دخول ) شده بود ولی در این مطلب تمرکز ما مشخصاً در خصوص این موضوع است و قرار است بدانیم که اگر خانمی قبل از نزدیکی از همسرش جدا شود و یا به عبارتی اگر طلاقی جاری شود و خانم حین طلاق باکره باشد و دخولی صورت نگرفته باشد، وضعیت احکام و آثار مرتبط چگونه خواهد شد؟!

مهم ترین اثری این طلاق نصف شدن مهریه است که قانون مدنی نیز به آن اشاره کرده است ( ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی) یعنی حق زن از مهریه درصورت غیر مدخوله بودن هنگام طلاق، یک دوم از کل مهریه خواهد بود. منتهی این نصف شدن مهریه چند نکته مهمی دارد که برای اطلاع از آن نیاز است که ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

قبل از ادامه مطلب به خاطر داشته باشید که ابهامات و مشکلات پرونده های قضایی خود را میتوانید به طور مستقیم با جناب آقای دکتر زین العابدین فرهادی، بهترین وکیل طلاق در میان بگذارید تا نسبت به حل آنان کارسازی به عمل آید فقط کافیست از طرق ارتباطی موجود در همین صفحه اقدامات لازم را انجام دهید.

طلاق قبل از نزدیکی و رابطه جنسی (دخول) 

بگذارید کمی ساده تر صورت مسئله را برایتان مطرح کنم، شما در نظر داشته باشید که خانمی مطلقه میگردد منتهی طلاق زمانی جاری میشود که هنوز رابطه جنسی بین زن و مرد به وجود نیامده یعنی قبل از اینکه خانم و آقا باهم رابطه جنسی و نزدیکی برقرار کرده باشند از یکدیگر جدا شوند.

ماده ۱۰۹۲ قانون مدنی در این باره مشعر میدارد که : « هرگاه شوهر قبل از نزدیکی، زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهریه خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف مهریه را قبلاً داده باشد حق دارد مازاد از نصف را عیناً یا مثلاً یا قیمتا‍‌ً استرداد کند.

از طرف دیگر باید به ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده نیز توجه داشت که این ماده بیان داشته : « در هنگام طلاق از هر نوع که باشد چه به درخواست مرد یا طلاق توافقی، دادگاه موظف است که تکلیف مهر را در دادنامه (رأی) مشخص کند. اگر علی رغم وقوع طلاق، مرد باید چیزی از مهریه را بپردازد، ازدواج مجدد زن مانع دریافت مهریه ازدواج قبلی او نخواهد بود. »

به طور کلی اگر در عقدی مهریه مشخص باشد و زوجین بعد از عقد باهم نزدیکی کرده باشند مهریه کامل به خانم تعلق می‌گیرد و آقا باید آن را حال چه به نحو نقد و چه به نحو اقساطی پرداخت نماید.

نکته مهم!

توجه به دو نکته برای تنصیف مهریه و استحقاق نصف مهریه به زن مهم است:

  1. اول اینکه درخواست طلاق از طرف مرد باشد یعنی مرد بخواهد که همسرش را طلاق دهد.
  2. دوم اینکه رابطه جنسی و نزدیکی بین زوجین برقرار نشده باشد.

با جمیع این شرایط در طلاق مذکور که قاعدتاً باید هنگام طلاق تکلیف مهریه به عنوان حق زن روشن شود، نصف مهریه باقی خواهد ماند که زن می‌تواند مطالبه کند، منتهی یه نکته دیگری هم ماده ۱۰۹۲ به آن اشاره کرده که آن این است که اگر مرد مهریه را به میزان بیش از نصف به زن پرداخت کرده باشد میتواند آن مقداری که بیشتر از نصف پرداخت کرده را طبق قانون پس بگیرد.

 

نفقه زن در طلاق قبل از نزدیکی 

با توجه به تعریفی که از نفقه شده میدانید که نفقه مجموع هزینه های یک خانم اعم از خوراک و پوشاک و مسکن و…. است. حال اما ابهام وجود دارد که آیا طلاق قبل از رابطه جنسی تاثیری در میزان نفقه دارد یا خیر ؟! یعنی ممکن است به دلیل عدم دخول و نزدیکی بین زوجین نفقه نیز مانند مهریه نصف گردد؟!

در این باره پاسخ منفی است و نزدیکی یا عدم رابطه جنسی ارتباطی با نفقه ندارد و در هر صورت مرد موظف است نفقه ایام زوجیت خانم را چه اگر معوقه بود و چه اگر حال بود را بپردازد و عدم پرداخت آن ضمانت اجرا دارد که حتی نقطه باریک آن تا جلب آقا و زندانی شدن او به دلیل عدم پرداخت نفقه خواهد رفت.

عده طلاق قبل از دخول 

گفتیم که عده نگه داشتن زن برای اطمینان از عدم وجود جنین است پس زمانی که دخول و نزدیکی ای بین زوجین صورت نگرفته باشد پس وجود جنین موضوعیت نخواهد داشت در نتیجه نگه داشتن عده منطقی به نظر نمیرسد و به همین دلیل است که طلاق زوجه غیر مدخوله عده ندارد و خانمی که باکره بوده باشد و مطلقه گردد بلافاصله بعد از اجرای صیغه طلاق میتواند مبادرت به ازدواج با غیر نماید.

پاک کردن نام همسر سابق از شناسنامه

یکی دیگر از آثار طلاق قبل از نزدیکی این است که هر یک از زوجین می‌توانند به ثبت احوال مراجعه کنند و نسبت به حذف نام همسر سابق خود اقدام کنند و شناسنامه ای را دریافت کنند که هیچ اثری از همسر مطلقه سابق در آن نباشد.

طلاق زن غیر مدخوله بائن از چه نوعی است ؟!

قاعدتاً اگر طلاق در حال باکره بودن زوجه محقق گردد یعنی زوجه غیر مدخوله بماند، مرد حق رجوع به خانم را نخواهد داشت و این طلاق بائن است. پس طلاق قبل از نزدیکی از نوع بائن خواهد بود و مرد حق رجوع ندارد منتهی تفاوتش با سایر طلاق های بائن این است که نیاز به نگه داشتن عده نیست که دلیل آن را هم فوقاً بیان شد.

حرف آخر…

مواردی که بررسی شد این بود که طلاق قبل از نزدیکی موجب تنصیف مهریه میشود و البته باید اولاً مرد قصد طلاق داشته باشد و این طلاق از طرف او باشد و همچنین خانم باکره بوده باشد. مورد بعد اینکه متوجه شدیم طلاق زوجه غیر مدخوله از نوع بائن است و عده ندارد و بحث نفقه هم تفاوتی با حالتی که زوجه مدخوله است را ندارد. همچنین اگر طلاق از نوع مذکور باشد بعد از اجرای صیغه طلاق زوجین می‌توانند نام همسر خود را از شناسنامه پاک کنند و شناسنامه سفید از ثبت احوال دریافت کنند.

علی رغم ارائه توضیحات کافی در این خصوص اگر سوالی بود، ذیلاً با ما درمیان بگذارید هرچند که برای اطمینان و موفقیت بیشتر در پرونده قضایی خود میتوانید پیگیری امور پرونده خود را به عده جناب دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی متخصص در پرونده های خانواده قرار دهید.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی