وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

مشکلات طلاق برای فرزندان

مشکلات طلاق برای فرزندان یکی از مواردی است که باعث میشود آینده کودکان و فرزندان با خطر روبرو شود و کودکان بزه دیده را تحویل جامعه دهد.

خانواده جامعه ای برای فرزندان است که در آن احساس امنیت میکنند منتهی امروزه با بالا رفتن آمار طلاق بسیاری از کودکان دچار آسیب‌دیدگی روحی و روانی شده اند که برخاً جبران ناپذیر است.

هرچند که طلاق محصور به زن و شوهر است ولی تنها به اختلاف اون دو ختم نمی‌شود و در واقع می‌شود گفت بیشترین آسیب طلاق را فرزندان می‌بینند. البته تجربه نشان داده است که مشورت کردن با بهترین وکیل طلاق می‌تواند بسیاری از این مشکلات را حل کند.

در این مطلب هدف ما این است که مشکلات طلاق برای فرزندان را بازگو نموده و راه حلی برای جلوگیری و بهبود آن ارایه دهیم.

مشکلات طلاق برای فرزندان

جالب است بدانید که طبق تجارب و تحقیقات انجام شده در این زمینه، مشخص شده که کودکان طلاق در سنین پایین بیشترین قربانیان هستند و آسیب های جدی تر را متحمل می‌شوند.

کودک در این سنین وقتی با طلاق مادر و پدر خود مواجه می‌شود گمان میکند که تقصیر اوست و ممکن است آسیب هایی مانند مشکل تحصلیی، عدم تعادل روانی، عصبانیت، افسردگی، کاهش روابط اجتماعی، عذاب وجدان و… ببیند یا ممکن است در این بین مورد کودک آزاری نیز قرار بگیرد.

 

قاعدتاً هریک از این موارد آسیب های جدی هستند که هریک به طور جداگانه میتواند عامل مخربی باشد که آینده کودک را به بیراهه بکشاند.
از طرف دیگر مشکلات طلاق برای فرزندان ممکن است در قالب اعمالی ناهنجار از کودکان به وجود آید مانند این که کودک نسبت به اطراف خود توجه ای ندارد یا اصطلاحاً دچار اختلال کم توجهی میشود.

یا ممکن است به دلیل فشار های عصبی به جا مانده از مسئله طلاق دچار بیش فعالی و عدم فرمانبری شوند که این رفتار ها در فرزندان پسر شایع تر خواهد بود.

از سوی دیگر در برخی از فرزندان طلاق تاثیراتی مانند استرس و حس نا امیدی را به جای می‌گذارد که سبب می‌شود تا فرزند در مراودات اجتماعی خود با دیگران هرچند اگر تقصیر کار نباشد باز هم خود را مقصر بداند.
در ادامه مطلب بررسی خواهیم کرد که طلاق چه مشکلات روانی را برای سنین مختلف در فرزندان به وجود می آورد.

مشکلات طلاق برای کودکان تا سه سالگی

اگر طلاق تا سه سالگی محقق شود و آن زوجین هم فرزندی بین یک تا سه سالگی داشته باشند ممکن است آسیب های زیر بر آن فرزند وارد شود:

  • اختلال در روند رشد
  • عدم نظم در خواب
  • بازگشت به سنین پایین تر از لحاظ رفتاری

مشکلات طلاق برای فرزندان از سه تا شش سالگی

  • عدم اعتماد
  • کابوس
  • احساس کمبود محبت

مشکلات طلاق برای فرزندان از شش تا دوازده سالگی

  • اندوهگین
  • دل گرفته
  • دلتنگت
  • احساس گناه
  • احساس بی کفایتی

 

مشکلات طلاق برای فرزندان بالای دوازده سال

فرد در این سن به دلیل طلاق مادر و پدر دچار آسیب‌دیدگی های زیر می‌شود:

  • افسرده
  • لج باز
  • پرخاشگر

چه راه حلی برای جلوگیری از مشکلات طلاق برای فرزندان وجود دارد؟!

اول این که زوجین توجه داشته باشند که تا می‌توانند کانون خانواده را گرم نگه دارند و بخاطر فرزند یا فرزندانشان هم که شده ایثار بیشتری داشته باشند و سریعاً سراغ طلاق نروند و تا می‌توانند زندگی ادامه دهند تا فرزندان مشکلات گفته شده را متحمل نشوند.

اما اگر هم کار به طلاق رسید اولاً مهم است که علت طلاق را برای او بگویید تا بداند که مقصر او نیست و طلاق به دلیل عدم تفاهم بوده است.

دوماً بعد از طلاق برای نگهداری فرزند چالش نداشته باشند و فرزند از لحاظ فکری آرام باشد و استرس ماندن جای مادر یا پدر را نداشته باشد.

بعد از طلاق از فرزند خود در مورد پدرش یا مادرش مدام سوال نکنید یا بد نگویید.

نتیجه گیری

در این مطلب سعی شد تا آسیب های وارده به فرزندان به جهت طلاق والدینشان رو شرح دهیم و اندمی نیز راه حل برای جلوگیری و کاهش این آسیب ها ارایه دادیم.

منتهی بهتر است که برای جلوگیری از مشکلات طلاق برای فرزندان حتماً قبل و بعد از طلاق از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرید تا آسیب های به وجود آمده را بهبود بخشد. دکتر زین العابدین فرهادی به دلیل تجربه و مهارت بالا در حل مشکلات حقوقی خانواده می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

 

سوالات مرتبط

ما طلاق گرفتیم بعد پسرم همش توی خودشه چکار کنم؟!

اولاً این که فرزند شما دچار افسردگی به دلیل طلاق والدینش شده است و دوماً این که برای بهبود این وضعیت به نکات گفته شده ی فوق عمل کنید و در نهایت به یک مشاوره و متخصص مجرب مراجعه کنید.

ما می‌خواهیم طلاق بگیریم ولی گفتیم بچه هامون بزرگ بشوند بعد الان دانشجو هستن اونا مخالف طلاق هستن خواستم ببینم اگر طلاق بگیریم توی این سن بازم آسیب میبینند؟!

شک نکنید که اولین آسیبی که خواهند دید اُفت تحصیلی خواهد بود چون از اولین جایی که بعد از طلاق زده شوند دانشگاه هست.

منتهی به طور کلی طلاق به همه رده سنین در فرزندان یک خانواده آسیب وارد میکند حتی اگر بزرگ شده باشند یا مثلاً ازدواج کرده باشند، در هر صورت بی تاثیر نخواهد بود.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی