وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است؟

امروزه یکی از مرسوم ترین طلاق هایی  که انجام می‌شود همین طلاق توافقی است و اکثر زوجینی که قصد طلاق دارند به دلیل ساده‌تر بودن مراحل این نوع طلاق ترجیح می‌دهند که به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند. در این طلاق همانطور که از اسمش پیداست  زوجین در خصوص حق و حقوقات یکدیگر که به سبب رابطه زوجیت و عقد نکاح به وجود آمده مثل نفقه و مهریه ، حضانت فرزندان ( در صورت دارا بودن فرزند ) و…… توافق می‌کنند  از همین رو به این نوع طلاق توافقی می‌گویند و با گذشت مراحل نه چندان پیچیده از یکدیگر جدا می‌شوند. البته مشورت کردن با بهترین وکیل طلاق نیز می‌تواند تاثیر زیادی روی روند پرونده داشته باشد.

در روند کار این نوع طلاق همانند سایر پرونده ها نیازمند این است که مدارکی تهیه و ارائه شود؛ از همین رو در این مطلب قرار است تا با عنوان نمودن این که برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است کار را برای شما آسان نماییم.

برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است ؟

اگر بخواهیم به صورت مختصر بگوییم که برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است میتوانیم به شرح ذیل از آن ها ببریم ؛

  • اصل و کپی سند ازدواج
  • اصل و کپی شناسه نامه و کارت ملی زوجین
  • برگه توافق نامه
  • گواهی بارداری و یا عدم بارداری زوجه
  • گواهی سلامت زوجه ( حسب مورد جهت اثبات باکره بودن زوجه )
  • گواهی اصرار به طلاق ( صادره از مرکز مشاوره )

اما صرفا دانستن این که برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است کفایت نمیکند چون چگونگی تهیه این مدارک هم حائز اهمیت است و سببب تسریع در امور می گردد که در ادامه مطلب توضیح خواهیم داد.

طلاق توافقی

سند ازدواج ، کارت ملی و  شناسنامه ها

مدارک مذکور معمولاً در دسترس زوجین است و به راحتی میتوانند ارائه دهند، اما فقدان هریک مستلزم این است که المثنی آن ارائه شود.

اما سند ازدواج که مهم ترین مدرک برای اثبات رابطه زوجیت است کمی متفاوت خواهد بود  با این توضیح که اگر به سند ازدواج یا همان سند نکاحیه که عموم به آن قباله ازدواج می‌گویند دسترسی نداشتید، میتوانید به دفتر خانه ای که ازدواج شما در همانجا منعقد شده مراجعه نموده و درخواست رونوشت سند را بکنید.

با درخواست رونوشت سند هزینه ای از شما دریافت می‌گردد و برگه ای تحت عنوان رونوشت سند ازدواج که  اعتبار قباله ازدواج را دارد با مهر برجسته دفتر خانه دریافت میکیند و بعد از آن می‌توانید آن را بجای سند ازدواج با سایر مدارک برای انجام طلاق توافقی به دادگاه ارائه دهید.

برگه توافق نامه

همانطور که گفته شد یکی دیگر از مدارکی که برای طلاق توافقی باید ارائه شود برگه توافق نامه است. در این برگه زوجین تمامی توافقات خود را اعم از مالی و غیر مالی مانند نفقه زوجه ، مهریه ، نحله، اجرت المثل ایام زوجیت، حضانت فرزندان در صورت دارا بودن فرزند ، جهیزیه و….. مکتوب و امضا یکدیگر می رسانند تا دادگاه بر اساس توافقات آن ها رای صادر کند.

 

گواهی بارداری و عدم بارداری

برای صدور رای طلاق نیاز هست که برای قاضی محرز شود که زوجه باردار است یا خیر چون در احکام و حقوق تفاوت ایجاد میکند که زوجه باردار باشد یا خیر که که مهم ترین آن عده زوجه بعد از طلاق است که در هنگام بارداری و عدم بارداری متفاوت است. از همین رو زوجه باید گواهی پزشکی از این باب ارائه دهد.

منتهی توجه داشته باشید که این گواهی بارداری را از آزمایشگاه های معتبر تهیه کنید و حتماً عکس زوجه روی گواهی الصاق گردد و مهر آزمایشگاه نیز بر روی عکس و گواهی زده شود. این کار باعث می‌شود تا از ایراد احتمالی قاضی پرونده جلوگیری شود.

طلاق توافقی

گواهی سلامت

حیطه ی بحث ما حول محور این است که بدانیم برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است ، که یکی از این مدارک گواهی سلامت می باشد ، این گواهی زمانی ارایه میشود که زوجه مدعی باکره بودن باشد. زمانی که زوجه ادعای باکره بودن داشته باشد باید با دستور قاضی از پزشکی قانونی گواهی بگیرد تا ادعای خود را مبنی بر باکره بودن اثبات نماید.

باکره بودن یا نبودن زوجه هم از نکات مهمی است که برای بعد از طلاق مهم است مانند این که اگر خانم باکره بودن باشد و این موضوع در حکم طلاق قید شود به راحتی می‌تواند بعد از  طلاق برای حذف نام همسر از شناسنامه اقدام کند.

 

گواهی اصرار به طلاق

یکی دیگر از مدارک مهم و مورد نیاز برای طلاق توافقی ارائه گواهی اصرار به طلاق است که در رویه جدید دادگاهی ثبت دادخواست طلاق توافقی که عنوان آن صدور گواهی عدم امکان سازش است مستلزم وجود گواهی اصرار به طلاقی است که مرکز مشاوره خانواده صادر میکند.

 

 گواهی اصرار به طلاق چیست ؟!

باتوجه به رویه جدید دادگاهی و بخشنامه صادره از سوی قوه قضاییه زوجین قبل از شروع برای طلاق توافقی باید جلسات مشاوره خانواده را طی نمایند که  سه تا پنج جلسه را باید در بازه زمانی ۴۵ روزه طی نمایند.

برای شرکت در این جلسات هم باید در سامانه تصمیم عضو شده و بعد از انتخاب مرکز مشاوره محل سکونت خود، تاریخ و ساعت جلسات باید به محل مرکز مشاوره مراجعه کنند و بعد از طی نمودن جلسات در صورتی که از طلاق منصرف نشوند، مرکز مشاوره گواهی ای تحت عنوان اصرار به طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به صورت اتوماسیون ارسال میکنند که ضمیمه سایر مدارک و منضمات دادخواست طلاق توافقی می‌شود‌.

 

حرف آخر….

در این مطلب سعی بر این بود که بگوییم برای طلاق توافقی چه مدارکی لازم است و چگونه میشود آنها را تهیه نمود. به طور کلی با مطالعه این مطلب متوجه شدیم که برای طلاق توافقی مدارکی همچون اصل و کپی سند ازدواج ،اصل و کپی شناسه نامه و کارت ملی زوجین ،برگه توافق نامه، گواهی بارداری و یا عدم بارداری زوجه، گواهی سلامت زوجه ( حسب مورد جهت اثبات باکره بودن زوجه )، گواهی اصرار به طلاق ( صادره از مرکز مشاوره ) نیاز هست و باید ارائه شود.

توجه داشته باشید که اگر وکیل خانواده متخصص داشته باشید میتواند طلاق توافقی را از سایر مسیر های قانونی پیش ببرد که هم نیازی به جلسات مشاوره خانواده نباشد و هم در مدت زمان کمتری میتواند گواهی عدم امکان سازش را خواهد گرفت.

دکتر زین العابدین فرهادی به عنوان یکی از بهترین وکلای طلاق شناخته می‌شود که از تجربه کافی برای وکالت این پرونده‌ها برخوردار است. شما نیز برای دریافت مشاوره حقوقی آنلاین و تلفی می‌توانید از طریق شماره تماس 09113142478 با دکتر فرهادی ارتباط برقرار کنید…

‫5/5 (2 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی