وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

چگونه طلاق غیابی بگیرم؟

پیش از شرح و پرداختن به این موضوع که چگونه طلاق غیابی بگیرم؟ بهتر است اول چند خطی در مورد آرای غیابی به توضیح بپردازیم.

اگر دادخواستی به طرفیت شخصی مطرح شود و اصطلاحاً علیه وی دعوایی طرح شود، اما ابلاغیه دادگاه جهت حضور در جلسات رسیدگی به او تحویل نگردد و طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی ابلاغی به وی صورت نگیرد و همچنین در جلسات دادگاه نیز شرکت نکند و رأی صادر شود، آن رأی که صادر شده غیابی تلقی می گردد.

رأی غیابی  ۲۰ روز مهلت واخواهی دارد یعنی ۲۰ روز فرصت است تا مجدداً جلسات رسیدگی با حضور او صورت بگیرد.

در رابطه با طلاق نیز موضوع به‌ همین صورت است و اگر دعوای طلاق مطرح شود و هر یک از زوجین که طرف دعوا هستند و دادخواست طلاق علیه وی طرح شده، حضور نداشته باشند و رای طلاق نیز صادر شود، رأی صادره غیابی خواهد بود که به طلاق غیابی معروف است.

به طور کلی این نوع طلاق بیشتر در مواقعی به وجود می‌آید که یکی از زوجین به دلایلی در زندگی حضور نداشته و غایب باشند.

منتهی غیابی بودن طلاق نسبت‌ به نوع طلاق ازاین‌جهت که از طرف مرد باشد یا از طرف زن متفاوت خواهد بود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع طلاق و مسائل حقوقی آن کلیک کنید)

در ادامه مطلب در ارتباط با موضوع این که چگونه طلاق غیابی بگیرم؟ به تحلیل خواهیم پرداخت.

لذا درهرصورت اگر سوالی در رابطه با طلاق غیابی دارید یا قصد گرفتن طلاق غیابی دارید، می‌توانید از دکتر زین‌العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری، از طریق تکمیل فرم مشاوره در ذیل همین صفحه پرسیده و راهکار در این خصوص بگیرید.

چگونه طلاق غیابی بگیرم؟

طبق بیانیات جناب دکتر زین‌العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری، چنانچه محل زندگی آقا مشخص نباشد یا اصطلاحاً مجهول المکان باشد، طلاق غیابی از طرف خانم امکان پذیر خواهد بود.

بسیاری از خانم ها می پرسند چگونه طلاق غیابی بگیرم؟ توجه بفرمایید که در وهله اول خانم باید با ارائه دادخواستی به دادگاه محل سکونت همسر را اعلام کند.

حال اگر آقا در آن محل نبود و شناسایی نشد، از طریق روزانه کثیرالانتشار آگهی ای چاپ میشود تا اگر کسی از وی خبری داشتند به دادگاه  اطلاع دهند.

چنانچه خانم نتواند محل زندگی همسرش را پیدا کند، دادگاه دستور می دهد که با هزینه خانم در روزنامه کثیرالانتشار آگهی منتشر شود.

در اقدام بعدی اخطاریه حضور در جلسه رسیدگی دادگاه به آقا ابلاغ قانونی می‌شود و این ابلاغ دوبار صورت میگیرد.

سپس اگر همچنان در جلسه دادگاه حاضر نشود قاضی حکم طلاق را صادر میکند و اگر عدم مراجعه به دادگاه همچنان ادامه داشته باشد، نماینده‌ دادگاه برای اجرای صیغه طلاق حاضر میشود.

توجه داشته باشید که اگر خانم آدرس الکی از آقا بدهد، حق واخواهی برای شوهر وجود خواهد داشت.

ذکر این نکته مهم است که در برخی از موارد نیز خانم از روش‌های غیراخلاقی برای گرفتن طلاق غیابی اقدام می‌کند.

مانند این که با دادخواست مطالبه نفقه معوقه یعنی نفقه عقب‌افتاده، حداقل به مدت ۶ ماه در شورای حل اختلاف و دادن آدرس اشتباهی از آقا، رأی غیابی نفقه معوقه می‌گیرد و سپس برای طلاق یک‌طرفه از طرف زن به استناد عدم پرداخت نفقه اقدام می‌کنند.

چه مدت بعد از طلاق غیابی میتوان ازدواج کرد؟

اگر حکم طلاقی غیابی صادر شود بعد از قطعی شدن حکم خانم میتواند آن را ثبت کند و صیغه طلاق را جاری سازد و خود را مطلقه کند، و بعد از گذراندن عده مباردت به ازدواج مجدد کند.

منتهی نکته حائز اهمیت این است که اگر خانم باکره باشد بدون اجازه پدر یا جد پدری میتواند ازدواج مجدد نماید.

پس ازدواج مجدد در این صورت نیازی به اجازه افرادی ندارد و خانمی که باکره باشد به سادگی میتواند ازدواج مجدد داشته باشد.

طلاق غیابی از طرف زن

توجه داشته باشید که چنانچه زنی دادخواست طلاق بدهد و به‌ فرض این‌که دلیلی برای طلاق نیز داشته باشد و شوهر نیز علی‌رغم ابلاغ وقت رسیدگی در دادگاه حاضر نشود و در جلسات دادگاه شرکت نکند و لایحه نیز ندهد رأی صادره برای آن طلاق غیابی است.

اگر احضاریه دادگاه مطابق با قانون (ماده‌ 68 قانون آیین دادرسی مدنی) به‌صورت واقعی به شخص و یا بستگان و یا خادم و کارمندان او ابلاغ‌ شده باشد، مطابق با ماده 69 قانون مذکور این ابلاغ قانونی است.

در حالتی وجود دارد که نشانی داده‌ شده از شوهر درست است ولی در آن‌جا کسی حضور ندارد تا ابلاغیه‌ دادگاه را دریافت کند در این صورت مطابق با ماده 70 این قانون، ابلاغ قانونی خواهد بود و اخطاریه الصاق می‌شود.

 

طلاق غیابی از طرف مرد

همان‌طور که می‌دانید اختیار طلاق مطابق با قانون با مرد است و هر زمان که بخواهد می‌تواند به دادگاه مراجعه نموده و به طرفیت همسرش دادخواست طلاق بدهد.

منتها اگر زن در جلسات دادگاه حاضر نشود و رأی طلاق صادر شود، رأی صادره غیابی بوده و در این‌جا زن می‌تواند در فرصتی که قانون برای آن تعیین کرده واخواهی کند و مجدد جلسات رسیدگی با حضور او برگزار شود.

شوهرم نیست چگونه طلاق بگیرم؟!

توجه کنید که اگر شوهر در بازه زمانی ۴ سال تمام خبری از او نباشد و اصطلاحاً غایب باشد مطابق با قانون مدنی و اشاره به ماده ۱۰۲۹ آن خانم می‌تواند تقاضای طلاق دهد.

در حالتی هم اگر شوهر منزل را به مدت ۶ ماه ترک کرده باشد، خانم به استناد بندهای ۸ و ۱۱ سند نکاحیه میتواند تقاضای طلاق دهد و مرد اگر در دادگاه حاضر نشود  طلاق غیابی محقق میشود.

آیا طلاقی که با وکالت در طلاق صورت گرفته باشد غیابی است؟

از طرف دیگر در جایی‌ که خانم از همسر خود وکالت در طلاق یا همان حق طلاق داشته باشد، می‌تواند بدون حضور شوهر خود مبادرت به طلاق غیابی نماید.

منتهی توجه کنید که در این‌جا این نوع طلاق غیابی محسوب نمی‌شود، چرا که زن از شوهر وکالت در طلاق دادن خود دارد.

و همانطور که میدانید، می‌تواند این وکالت را به‌صورت مع‌الواسطه به یک وکیل دادگستری بسپارد و وکیل دادگستری به‌عنوان شوهر او در دادگاه حاضر شده و وی را طلاق دهد و این طلاق معمولاً به طلاق توافقی نیز مرسوم است.

آِیا میتوان به استناد عسر و حرج طلاق غیابی گرفت؟

مطابق با ماده 1130 قانون مدنی، اگر شرایط زندگی زناشویی باعث عسر و حرج خانم شود، می‌تواند در صورت قانع کننده بودن دلیل برای طلاق با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق کند.

منتهی پیشنهاد میگردد قبل از اقدام برای این نوع طلاق حتما با یک وکیل متخصص خانواده مشورت کنید تا دلیل شما را ارزیابی کند و تشخیص دهد که آیا دادگاه این دلیل رامی پذیرد یا خیر؟ در غیر این صورت اگر بدون مشورت و یا کمک وکیل اقدامی کنید، ممکن است به نتیجه مقبول نرسید.

به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که عسر و حرج اگر احراز گردد قطعا حکم طلاق صادر میشود و اگر مرد همکاری لازم را نکند مثل اینکه در دادگاه شرکت نکند، همانند حالات سابق، حکم غیابی صادر خواهد شد.

 

نتیجه گیری

نکاتی که در این مطلب عنوان شد، پیرامون سوالی بود که بیشتر کاربران به دنبال پاسخ آن بودند (چگونه طلاق غیابی بگیرم؟ ).

سعی کردیم نکات مربوط به طلاق غیابی را به صورت خلاصه و مفهومی شرح دهیم و به آن ها اشاره کنیم.

اگر باز هم سوالی در خصوص طلاق غیابی دارید از ما بپرسید.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی