وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

آیا طلاق گناه است؟هر آنچه باید راجع به گناه در طلاق بدانید

درعین حالی که طلاق از نظر اخلاقی امری ناشایست است اما به‌هرحال سببی است که به‌طور قانونی و شرعی عقد نکاح بین زوجین را از بین می‌برد و آن را باطل می‌کند، اما این‌که از نظر شرعی آیا طلاق گناه است؟ یعنی علی‌رغم این‌که اقدام برای طلاق و حتی طلاق گرفتن قانونی بوده و در شرع، قرآن و اسلام آن را حرام اعلام نکرده‌اند ولی به کراهت طلاق در اسلام اشاره شده است، بااین‌حال آیا طلاق گناه است یا این که کراهت دارد ؟! و به طور کلی میخواهیم بدانیم که ایا طلاق گرفتن گناه دارد؟! آیا طلاق دادن زن گناه است؟!

در ادامه این مطلب پاسخ سوال مذکور را شرح داده ایم.

آیا طلاق گناه است؟

در خصوص گناه طلاق باید توجه داشت که در هر صورت زمانی که دو زن و مرد با هم تفاهم ندارند و یا این که یک کدام اگر به اين نتيجه رسيديد كه تنها راه حل مشكل طلاق است، قاعدتاً مرتكب گناهي نمی‌شوند لذا اگر متوجه شدند که تحمل سختي هاي پس از طلاق، سخت تر از تحمل سختي زندگي با همسر است، بهتر است، كمي بيشتر در مورد آن فکر كنيد چون طلاق آخرین راه است.

به نظر می رسد از آنجایی که طلاق تبعاتی همچون تنهايي، سرخوردگي در اجتماع، مشكلات بسيار جنسي، مشكلات زياد براي ازدواج مجدد، افت تحصيلي و علمي و رواني، مشغوليت فكري و افسردگي احتمالي و … را به همراه دارد از همین جهت گمان می‌رود که طلاق گناه نیست اما کراهت دارد.

نکته مهم دیگر این که اگر همه اقدامات لازم جهت اصلاح رابطه زناشویی انجام شد و به نتیجه نرسید، طلاق گناه نيست، اما در طلاق احتمال بسيار زيادي وجود دارد كه انسان مرتکب گناه تهمت و بي عدالتي در گفتار يا رفتار شود، و از همین رو دچار ظلم و معصیت شده و اگر چنين ظلمي را مرتكب شده باشد، عذاب گریبانگیر وی خواهد بود.

نتیجه

پس در پاسخ به این سوال که آیا طلاق گناه است ؟ میتوان گفت که امر طلاق عملاً گناه نیست منتهی کراهت دارد و از نظر اخلاقی درست نیست و بهتر است تا حد الامکان از آن پرهیز شود مگر این که انسان مجبور باشد در خصوص گناه طلاق در اسلام نیز به همین منوال تحلیل شده است و البته گناه طلاق اجباری هرچند موضوعیت ندارد اما کراهت دارد.

اگر در مورد طلاق سوالات دیگری دارید میتوانید از طریق فرم زیر از جناب دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری بپرسید.

‫3.4/5 (5 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی