وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

دعاوی حقوقی و نحوه پیگیری آن‌ها

همه ما می‌دانیم که حق گرفتنی است و برای رسیدن به این هدف باید تلاش‌های بسیاری انجام دهیم! در جامعه امروز، اگر کسی با قوانین و مسائل حقوقی آشنایی نداشته باشد، ممکن است در آینده گرفتار مشکلات فراوانی شده و در زندگی شخصی خود آسیب ببیند. به همین جهت، قانون‌گذاران برای برقراری نظم و جلوگیری از تضییع شدن حقوق افراد، قوانین مدنی را راه‌اندازی کرده‌اند که با استفاده از آن می‌توانیم از حق و حقوق خود دفاع کنیم.

نکته مهم اینجاست که قوانین حقوقی و کیفری موجود آنقدر پیچیده‌اند که تنها وکلای باتجربه قادر به استفاده از آن‌ها برای پیگیری پرونده هستند. بنابراین، بهتر است همواره با بهترین وکیل حقوقی مشورت کرده و از او کمک بخواهیم. حال اگر شما هم می‌خواهید با انواع دعاوی حقوقی آشنا شوید، در ادامه مقاله همراه ما باشید….

دعاوی حقوقی و کیفری چه تفاوتی با هم دارد؟

احتمالاً شما هم در مورد پرونده‌های حقوقی و پرونده‌های کیفری مطالبی را شنیده‌اید اما تفاوت این دو در چیست؟ بر اساس قوانین موجود، زمانی که پرونده‌ای برای جبران خسارت و پیگیری حق و حقوق افراد تشکیل می‌شود، در دسته پرونده‌های حقوقی قرار می‌گیرد. این در حالی است که در پرونده‌های کیفری، بحث وقوع جرم و جنایت مطرح است و شاکی پرونده از قاضی دادگاه می‌خواهد تا متهم را به مجازات تعیین شده برساند. هر کدام از این دعاوی مطرح شده، دارای قوانین خاص خود هستند که اغلب زیر مجموعه قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی قرار دارد. لازم به ذکر است که وکلای پایه یک دادگستری می‌توانند انواع این پرونده‌ها را پیگیری کنند و وکالت اشخاص مختلف را بر عهده بگیرند.

انواع دعاوی حقوقی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

اگر بخواهید یک دعوی حقوقی را دادگاه پیگیری کنید، باید ابتدا دادخواست حقوقی را تنظیم کرده و به دادگاه تحویل دهید. نحوه تنظیم این دادخواست و طرح آن در دادگاه می‌تواند تاثیر زیادی روی رای نهایی دادگاه داشته باشد. به همین دلیل، بهتر است برای این کار با بهترین وکیل حقوقی مشورت کنید. بر اساس قانون، انواع دعاوی حقوقی شامل موارد زیر است:

·       1- دعاوی مربوط به عقود و قراردادها

تمامی قراردادهای حقوقی و عقود اسلامی در حقیقت زیر مجموعه دعاوی حقوقی قرار می‌گیرند. به همین دلیل، نحوه پیگیری و دادخواست آن‌ها نیز مشابه سایر مسائل حقوقی است. از جمله این دعاوی می‌توان به فسخ قرارداد، درخواست‌های خلع ید، مطالبه اجرت المثل، مطالبه دیون و خسارت‌ها، استرداد موارد معامله شده، تنظیم اسناد و تحویل مبیع، پرونده‌های مسدود کردن نقل و انتقال، افزایش اجاره بها یا مطالبه آن و بسیاری دیگر از قراردادها و عقود اشاره کرد. علاوه بر آن، قراردادهای ملکی و دادخواست‌های مرتبط با آن نیز جزئی از پرونده‌های حقوقی هستند که باید به دقت بررسی شوند.

·       2- دعاوی مربوط به اسناد سجلی

یکی دسته دیگر از دعاوی حقوقی مربوط به پرونده‌های ثبتی است. در این نوع از پرونده‌ها، مسائل ثبت احوال و اسناد سجلی مورد پیگیری قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، برای باطل کردن شناسنامه و یا صدور مجدد آن باید دادخواست حقوقی به دادگاه ارائه دهید. علاوه بر آن، مسائلی مانند تغییر تاریخ تولد، تغییر نام و نام خانوادگی و تغییر اطلاعات شناسنامه جزء اسناد سجلی و دعاوی حقوقی هستند. بنابراین، برای پیگیری این نوع از پرونده‌ها نیز باید از بهترین وکیل حقوقی کمک بخواهید.

·       3- دعاوی مربوط به مشکلات خانوادگی

مشکلات و مسائل خانوادگی را می‌توان جزء مهم‌ترین پرونده‌‌های حقوقی به شمار آورد؛ چراکه بسیاری از افراد ممکن است به صورت ناخواسته گرفتار آن شده و آسیب‌های فراوانی را تحمل کنند. از جمله این پرونده‌ها می‌توان به دعاوی گرفتن مهریه، درخواست نفقه، مسائل ازدواج و طلاق، استرداد هدیه‌های نامزدی، پرداخت قسطی مهریه، درخواست عدم تمکین، حضانت فرزندان پس از طلاق و پرونده‌های مربوط به تقسیم ارث و انحصار ورثه اشاره کرد. این دعاوی معمولاً پیچیدگی زیادی داشته و رسیدگی به آنان نیازمند تسلط کافی روی قوانین است.

·       4- دعاوی مربوط به مشکلات تجاری

تجارت و داد و ستد کردن با دیگران گاهی اوقات مشکلاتی را ایجاد می‌کند که باعث ضرر و زیان‌های هنگفتی می‌شود. علاوه بر آن، کارهای تجاری به دلیل نقل و انقالات پول و ارز معمولاً گرفتار مشکلات مالی نیز می‌شوند و کلاهبرداران به دلیل عدم آگاهی از قوانین، اقدام به سوء استفاده مالی می‌کنند. در چنین شرایطی باید با یک وکیل حرفه‌ای مشورت کرد و دادخواست حقوقی خود را به بهترین شکل ممکن تنظیم نمود. از جمله این دعاوی تجاری باید به خیانت در امانت، کلاهبرداری، انحلال شرکت، ورشکسته شدن شرکت، درخواست عزل مدیر عامل و بسیاری دیگر از دعاوی اشاره کرد.

·       5- دعاوی خاص

گروهی دیگر از دعاوی هستند که زیر مجموعه دعاوی حقوقی به شمار می‌روند اما موضوع آن‌ها کاملاً متفاوت با موارد گفته شده است. از جمله این دعاوی می‌توان به دعاوی حسبی مانند حصر وراثت، گرفتن حکم رشد و تقسیم ترکه اشاره کرد. علاوه بر آن، دادخواست‌های دیوان عدالت اداری مانند پرونده‌های اعتراض به راس کمیسیون ماده 100 ، اعتراض به اداره کار و اداره بیمه و انواع دعاوی شهرداری‌ها نیز جزء دعاوی حقوقی خاص هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

در آخر، توصیه می‌کنیم که برای گرفتن حق و حقوق خود و پیگیری پرونده‌های وکالت حتماً از وکلای حرفه‌ای و متخصص استفاده کنید. به همین منظور، در بخش بعدی یکی از بهترین وکلای پایه یک دادگستری را به شما معرفی خواهیم کرد؛ پس همچنان همراه ما باشید…

 

دکتر زین‌العابدین فرهادی؛ بهترین وکیل حقوقی

دکتر زین‌العابدین فرهادی به عنوان یکی از بهترین وکلای حقوقی و کیفری در ایران شناخته می‌شود که وکیل پایه یک دادگستری بوده و از تجربه ارزشمندی در حل پرونده‌های وکالت برخوردار است. ایشان در دانشگاه نیز به تدریس مشغول بوده و پژوهش‌های زیادی در زمینه مسائل حقوقی انجام داده است. به همین دلیل، با مسائل روز و قوانین حقوقی ایران آشنایی کامل دارند.

از جمله ویژگی‌های شخصیتی دکتر فرهادی می‌توان به امانت‌دار، صداقت و رازداری اشاره کرد. بنابراین، همه افراد بدون هیچ نگرانی می‌توانند مسائل و مشکلات حقوقی خود را با ایشان در میان بگذارند و راهنمایی‌های حقوقی را دریافت کنند. شما نیز بهتر است برای پرسیدن سوالات خود و پیگیری پرونده‌ها با ایشان ارتباط برقرار کنید؛ به همین منظور، مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین نیز امکان‌پذیر است….

‫5/5 (2 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی