وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

انواع جرم به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

در جامعه امروز، به دلیل گسترش شهرنشینی و افزایش ارتباط میان افراد جامعه، میزان جرم و جنایت نیز به شدت افزایش یافته است. از طرفی، مشکلات اقتصادی و مالی نیز انگیزه‌ی بسیاری از جرائم شده و ضررهای هنگفتی را به دیگران وارد کرده است. حال به نظر شما در چنین شرایطی چه کاری باید انجام دهیم؟ آیا نباید برای گرفتن حق و حقوق‌مان تلاش کنیم؟! از قدیم همواره به ما گفته‌اند که: حق گرفتنی است! پس بهتر است برای حل مشکل، فکری کنیم!

تجربه نشان داده است که آشنایی اولیه با انواع جرم‌ها و سپس مشورت کردن با بهترین وکیل کیفری می‌تواند تا درصد زیادی از مشکلات ما را کم کند. به همین دلیل، در این مقاله می‌خواهیم به بررسی انواع جرم‌ها در قانون مجازات اسلامی بپردازیم و قوانین مرتبط با آن را مرور کنیم؛ شما نیز می‌توانید در ادامه همراه ما باشید…

 

تعریف جرم و انواع آن

قانون مجازات اسلامی به طور کامل در مورد انواع جرم و مجازات‌های مربوطه است. بر اساس ماده 2 این قانون، هر فعل یا ترک فعلی که برای آن مجازات تعیین شده باشد، نوعی جرم محسوب می‌شود. این جرم‌ها از نظر مدت زمان ارتکاب جرم به دو دسته جرم آنی و جرم آنی تقسیم‌بندی شده‌اند. جرم آنی در زمان اندک رخ داده اما نتیجه آن ممکن است تا مدت‌ها باقی بماند. اما جرم مستمر به مدت طولانی انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد. به عنوان مثال، وقوع قتل، از جمله جرم‌های آنی بوده و سوء استفاده از عناوین دولتی جزء جرم‌های مستمر است.

نوعی دیگر از تقسیم‌بندی جرائم نیز وجود دارد که بر اساس نحوه انجام آن صورت گرفته است. بهترین وکیل کیفری با در نظر گرفتن شرایط پرونده می‌تواند جرم‌های مختلف را شناسایی کرده و از این طریق به موکل خود کمک نماید. در قانون مجازات اسلامی، انواع جرم چند دسته تقسیم می‌شوند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

 

·       1- جرائم مالی

همان‌طور که گفتیم، یکی از مهم‌ترین دلایل وقوع جرم و جنایت در جامعه، مشکلات اقتصادی است. در حقیقت، کاهش درآمدها سبب شده است که بسیاری از افراد به دنبال کلاهبرداری و سوء استفاده‌های مالی از دیگران باشند. از جمله این جرائم مالی می‌توان به اختلاس، رشوه گرفتن و پولشویی اشاره کرد. قوانین مربوط به این جرائم در سال‌های اخیر دچار تغییر و تحول اساسی شده و میزان مجازات‌های آن به شدت افزایش پیدا کرده است.

تجربه ثابت کرده است که برای جلوگیری از سوء استفاده‌های مالی بهتر است هنگام بستن قراردادها و یا انجام معاملات اقتصادی حتماً با یک وکیل حرفه‌ای مشورت کنیم.

·       2- جرم رابطه نامشروع

رابطه نامشروع جزء آن دسته از جرائمی است که کمتر کسی به آن می‌پردازد. در واقع، بسیاری از افراد برای حفظ آبروی خود، از پیگیری حق و حقوق خود منصرف شده و ترجیح می‌دهند در مورد این جرم با مراجع قانونی صحبت نکنند. این در حالی است که قوانین بسیار محکمی در حمایت از آسیب دیدگان رابطه نامشروع تنظیم شده است و این قوانین می‌تواند از حقوق شما دفاع کند. البته، یک وکیل امانت‌دار و رازدار نیز بهترین گزینه برای وکالت این نوع از پرونده‌ها خواهد بود.

·       3- جرم خیانت در امانت

خیانت در امانت علاوه بر وجهه کیفری، دارای وجهه حقوقی نیز می‌باشد. در این جرم، یکی از طرفین به سوء استفاده از اعتماد طرف مقابل پرداخته و ضررهای مادی و معنوی را به او وارد می‌کنند. به عنوان مثال، اگر شخصی اسناد و مدارک به امانت گذاشته شده را جعل کند و از آن برای نفع شخصی خود استفاده کند، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است. در چنین شرایطی، یک وکیل متخصص و حرفه‌ای باید تمامی جوانب پرونده را در نظر بگیرد و برای دفاع از موکل خود تلاش کند.

·       4- جرم سرقت

سرقت را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین جرم‌ها بشر به حساب آورد که هنوز هم به صورت گسترده در سطح جامعه مشاهده می‌شود. البته امروزه استفاده از تکنولوژی‌های مدرن سبب شده است که جرم سرقت نیز به راحتی انجام شده و پیگیری آن دشواری‌های زیادی داشته باشد. سرقت اموال و اسناد را بهتر است بلافاصله از طریق محاکم قضایی پیگیری کرد و شکایات مربوطه را با دقت انجام داد. در این مسیر، وکلای دادگستری می‌توانند کمک بزرگی برای شما باشند.

·       5- جرم قتل

قتل از جمله پیچیده‌ترین پرونده‌هایی است که ممکن است هر وکیلی با آن روبه‌رو شود. سنگین بودن مجازات قتل سبب شده است که وکالت آن نیز دشوار باشد و اگر کوچکترین سهل‌انگاری در آن رخ دهد، احتمال شکست پرونده وجود دارد. از نظر قانونی، قتل غیر عمد دارای مجازات پرداخت دیه و یا حبس است. در حالی که قتل شبه عمد تنها دارای مجازات پرداخت دیه است. اگر جزئیات پرونده نشان دهد که قتل به صورت کاملاً عمدی رخ داده است، قاضی دادگاه می‌تواند برای فرد متهم، مجازات قصاص را در نظر بگیرد. در چنین شرایطی، تنها اولیای دم قادر به بخشش متهم خواهند بود.

 

·       6- جرائم اینترنتی

در سالیان اخیر و با گسترش فضای مجازی، جرم‌های اینترنتی نیز رواج فراوان یافته‌اند. بسیاری از کلاهبرداران به دلیل عدم آگاهی افراد از شرایط فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، اقدام به سوء استفاده از آنان کرده و مشکلات زیادی ایجاد می‌کنند. به همین دلیل، قانون‌گذاران نیز برای جلوگیری از تضییع حقوق شهروندان، قوانین محکمی را در مقابله با سودجویان فضای مجازی تنظیم کرده‌اند. استفاده از حساب‌های کاربری جعلی، ارسال پیام‌های فریبنده و کلاهبرداری‌های مالی تنها گوشه‌ای از اقدامات مجرمانه در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت است. پیشنهاد ما این است که همواره با یک وکیل مجرب مشورت کنید تا گرفتار مشکلات فضای مجازی نشوید.

 دکتر زین‌العابدین فرهادی؛ بهترین وکیل پایه یک دادگستری

دکتر فرهادی یکی از بهترین وکلای دادگستری است که سابقه‌ی درخشانی در وکالت پرونده‌هایی مانند قتل، سرقت، کلاهبرداری اینترنتی، جعل اسناد، خیانت در امانت و غیره را دارد. به همین دلیل، گزینه‌ی بسیار خوبی برای بر عهده‌ گرفتن این قبیل از پرونده‌ها است. علاوه بر آن، دکتر فرهادی به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر برتر از دانش حقوقی روز نیز برخوردار هستند. شجاعت در کلام، رازداری، امانت‌داری و صداقت تنها بخشی از ویژگی‌های اخلاقی ایشان است که قطعاً در روند رسیدگی به پرونده مفید خواهد بود.

لازم به ذکر است که دکتر فرهادی امکان مشاوره حقوقی آنلاین را نیز فراهم کرده است که می‌توانید از آن بهره‌مند شوید…

 

‫5/5 (3 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی