وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

مشاوره حقوقی و تلفنی چالوس

آیا تاکنون گرفتار مشکلات حقوقی و حضور در دادگاه‌ها و مراجع قضایی شده‌اید؟ امروزه جرائم و قوانین مرتبط با آن آنقدر زیاد شده که بسیاری از افراد را درگیر مسائل حقوقی کرده است. حال به نظر شما بهترین راهکار برای جلوگیری از این اتفاقات و حل مشکلات حقوقی و کیفری چیست؟ به نظر شما چگونه باید از حق خود دفاع کنیم؟! زیرا همه ما می‌دانیم که حق گرفتنی است!

تجربه نشان داده است که حضور یک وکیل خبره و متخصص می‌تواند تا حدود زیادی از مشکلات حقوقی و کیفری ما کم کند! در حقیقت، مشاوره حقوقی و تلفنی چالوس یا شهرهای دیگر بهترین روش برای پیگیری پرونده‌های وکالت است. ما در این مقاله می‌خواهیم کمی در مورد جرم و نحوه اثبات آن صحبت کنیم. علاوه بر آن، مجازات‌های مختلف را با هم مرور خواهیم کرد؛ پس بهتر است ادامه مقاله را از دست ندهید…

تفاوت پرونده‌های حقوقی و کیفری چیست؟

تمامی پرونده‌های قضایی به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند که روند رسیدگی به هر کدام از آن‌ها متفاوت است. پرونده‌های حقوقی در مورد گرفتن حق و جلوگیری از پایمال شدن آن بر اساس قانون است. این در حالی است که پرونده‌های کیفری به موضوعاتی می‌پردازند که در آن جرم اتفاق افتاده است و می‌توان مجازاتی را بر اساس قانون برای آن در نظر گرفت. لازم به ذکر است که مشاوره حقوقی و تلفنی چالوس می‌تواند مشکلات به وجود آمده در پرونده‌های حقوقی و کیفری را به بهترین شکل ممکن حل نماید.

جرم چگونه اثبات می‌شود؟

همان‌طور که گفتیم، پرونده‌های کیفری در مورد وقوع جرم و مجازات هستند که قانون مجازات اسلامی به طور کامل آن‌ها را توضیح داده است. یک وکیل حرفه‌ای و با تجربه می‌تواند یک جرم را اثبات کرده و حق موکل خود را از طرف مقابل بگیرد. به عبارت دیگر، برای اثبات جرم باید سه رکن اساسی جرم به وقوع بپیوندد. این سه رکن عبارتند از:

1- رکن قانونی جرم

اولین رکن اساسی برای اثبات جرم، رکن قانونی جرم است که باید حتماً رخ دهد. رکن قانونی یعنی اینکه عمل انجام شده از نظر قانونی جرم باشد و جزئیات آن در قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین بالادستی ذکر شده باشد. به عبارت دیگر، نمی‌توان هر عملی را جرم در نظر گرفت؛ حتی اگر آن عمل از نظر ما خلاف قانون باشد.

2- رکن معنوی جرم

منظور از رکن معنوی جرم، نیت و قصد انجام آن است. در حقیقت، زمانی می‌توان عملی را جرم در نظر گرفت که فرد آن عمل را با سوء نیت انجام داده باشد. به عنوان مثال، اگر فردی بدون هیچ قصد و اطلاعی یک کار مجرمانه انجام دهد، نمی‌توان جرم را برای آن در نظر گرفت.

3- رکن مادی جرم

یکی دیگر از ارکان جرم که برای اثبات جرم مورد استفاده قرار می‌گیرد، رکن مادی جرم است. بر اساس این رکن، جرم باید به صورت فیزیکی انجام شده باشد و اگر کسی فقط قصد انجام جرم را داشته باشد و آن را به صورت فیزیکی انجام نداده باشد، نمی‌توان عمل مجرمانه به حساب آورد.

مجازات چه شرایطی باید داشته باشد؟

حال که با انواع جرم آشنا شدیم، بهتر است کمی هم در مورد مجازات‌های در نظر گرفته شده برای جرائم مختلف صحبت کنیم. این مجازات‌ها باید شرایطی را داشته باشد تا مانع از تکرار جرم در جامعه شود. از نظر قانون، مجازات باید چهار شرط کلی داشته باشد که عبارتند از:

1- باید قانونی باشد

مجازات در نظر گرفته شده برای یک جرم باید از نظر قانونی مورد تایید باشد. این یعنی نمی‌توان مجازاتی را اعمال کرد که خلاف قوانین کشور و شرع مقدس اسلام باشد.

2- باید شخصی باشد

یکی دیگر از شرایط مجازات، شخصی بودن آن است. یعنی تنها فرد مرتکب جرم باید از مجازات تاثیر بگیرد. به عبارت دیگر، این مجازات نباید چندین نفر را درگیر خود کند.

3- باید متناسب با ویژگی‌های فرد باشد

قاضی دادگاه باید مجازاتی را در نظر بگیرد که با ویژگی‌های آن فرد تناسب داشته باشد. زیرا ممکن است برخی از مجازات‌ها برای یک فرد تاثیر چندانی نداشته باشد و موجب پشیمانی وی از جرم نشود. به همین دلیل، بر اساس قانون، مجازات‌های تعیین شده باید متناسب با هر فرد باشد.

4- باید عدالت در آن رعایت شده باشد

رعایت عدالت یکی دیگر از شرایط مجازات است که معمولاً توجه ویژه‌ای به آن می‌شود. در واقع، برای تنبیه کردن مجرم باید از مجازات‌هایی استفاده کرد که عادلانه باشد و برای تمام مجرمان به همان شکل اجرا شود. زیرا در غیر این صورت، بازدارندگی مجازات از بین خواهد رفت.

انواع مجازات به چند دسته تقسیم می‌شود؟

مطابق با قانون مجازات اسلامی، انواع مجازات به چهار دسته تقسیم می‌شود که در ادامه آورده شده است:

1- مجازات حد

مجازات حد جزء آن دسته از مجازاتی است که نوع، میزان و کیفیت آن در شرع مقدس ذکر شده است و عمدتاً جرم‌هایی را در بر می‌گیرد که مطابق با قوانین خلاف اسلام باشد. به عنوان مثال، روابط نامشروع، شرب خمر و قماربازی می‌تواند مجازات حد داشته باشد.

2- مجازات قصاص

جرم‌هایی که به صورت عمد رخ داده باشد و در آن فردی دچار آسیب فیزیکی شده باشد، مجازات قصاص خواهد داشت. به عنوان مثال، مجازات قتل عمد، قصاص خواهد بود. البته باید گفت که قصاص ممکن است برای نفس، اعضا و منافع نیز جاری شود.

3- مجازات پرداخت دیه

زمانی که یک جرم بدون قصد و سوء نیت انجام می‌شود، قاضی دادگاه می‌تواند مجازات پرداخت دیه را برای آن در نظر بگیرد. مشاوره حقوقی و تلفنی چالوس نیز می‌تواند به شما کمک کند تا از خود در مجامع قانونی دفاع کرده و مجازات در نظر گرفته شده را تغییر دهید.

4- مجازات تعزیرات

برخی از جرم‌های متفرقه ممکن است مجازات متفاوت نیز داشته باشند که به مجازات تعزیرات معروف هستند. این گروه از مجازات برای افرادی است که کارهای خلاف شرع و یا خلاف مقررات کشور انجام داده‌اند.

دکتر زین‌العابدین فرهادی؛ بهترین مشاوره حقوقی و تلفنی چالوس

دکتر فرهادی، وکیل پایه یک دادگستری بوده و به عنوان بهترین وکیل چالوس شناخته می‌شود. ایشان تاکنون پرونده‌های حقوقی و کیفری فراوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و تجربه ارزشمندی در این زمینه دارد.

شما نیز برای وکالت انواع پرونده‌های قضایی و همچنین پرسیدن سوالات حقوقی خود می‌توانید با دکتر زین العابدین فرهادی در تماس باشید…

‫5/5 (1 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی