وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

حکم رابطه بعد از طلاق چیست؟

برای این که موضوع حکم رابطه بعد از طلاق روشن شود باید مشخص شود که منظور از رابطه چه رابطه است ؟! اگر رابطه نامشروع مدنظر است که حکم آن در قانون مجازات پیداست ولی اگر منظور رابطه زناشویی و زوجیت است باید دید که آیا این رابطه با همسر سابق است یا با فرد غیر از همسر سابق، از طرفی توجه به عده طلاق (در صورت الزام زوجه به نگه داشتن عده ) و همچنین توجه به این موضوع که طلاق از چه نوعی است ( رجعی یا بائن ) نیز موثر در درک بهتر مطلب و آثار آن خواهد بود.

از همین رو ابتداً به بررسی این موضوع که حکم رابطه بعد از طلاق در صورت نا مشروع بودن با قصد تزویج چگونه خواهد بود ؟، پرداخته میشود و در ادامه نیز جوانب دیگر این موضوع مورد تحلیل قرار میگیرد.

در هر صورت سوالات موضوعی خود که منحصر به پرونده جاری شما در دستگاه قضایی است را میتوانید بدون نیاز به حضور از طریق مشاوره تلفنی با دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و بهترین وکیل طلاق مطرح کنید. عند الزوم مشاوره حضوری نیز بلامانع است.

حکم رابطه بعد از طلاق

واضح است که اگر رابطه خارج از محرمیت نکاح بین زن و مردی یا دختر و پسری صورت بگیرد، به نحوی که منجر به دخول و نزدیکی جنسی نباشد، آن رابطه نامشروع خواهد بود و اگر منجر به رابطه جنسی شود، زنا تلقی میگردد.

پس اگر زن بعد از طلاق رابطه ای غیر محرمیت نکاح با مرد یا پسری برقرار کند به یکی از موارد فوق محقق خواهد شد و فرقی هم ندارد که در دوران عده است یا خیر و اینکه فرقی ندارد که آن مرد همسر سابق او بوده فقط زمانی این رابطه با همسر سابق نامشروع نیست که زن در عده طلاق رجعی باشد که در این صورت رابطه حتی جنسی با همسر سابق در این دوران نامشروع و زنا نیست بلکه اثبات رجوع را هم به دنبال خواهد داشت.

حال باید دانست که اگر رابطه مذکور با خوانده صیغه نکاح موقت یا نکاح دائم چگونه خواهد بود ؟! که در ادامه به توضیح پرداخته شده است.

حکم ازدواج بعد از طلاق 

در مطالب قبلی هم گفته شد که اگر موانع نکاح بعد از طلاق وجود نداشته باشد زن می‌تواند مجدداً با هر مرد دیگری ازدواج دائم و یا موقت نماید و مهم ترین آن این بود که زن اگر نیاز به نگه داشتن عده دارد، تا پایان عده حق به عقد در آمدن مرد دیگری ندارد و اگر در دوران عده با مرد دیگری رابطه  داشته باشد بستگی به نوع طلاق آن دارد:

اگر عده متعلق بع طلاق رجعی باشد چون در این ایام طبق قانون در دوران عده همچنان زوجه، همسر شوهر خود تلقی میگردد پس رابطه نامشروع بوده و این نامشروع بودن سبب حرمت ابدی خواهد شد یعنی خانم بعد از اتمام عده نیز نمیتواند دیگر با آن مرد ازدواج کند. و اگر رابطه جنسی ای رخ دهد به منزله زنا محصنه ( زنا با زن شوهردار ) خواهد بود‌.

حال اگر طلاق از نوع بائن باشد و زن در دوران عده طلاق بائن مثل طلاق خلعی رابطه ای با مرد دیگر داشته باشد میتواند نامشرع بوده منتهی موجب حرمت ابدی نمیشود یعنی بعد از تمام شدن مدت عده می‌توانند با خواندن صیغه محرمیت باهم ازدواج کنند.

بهتر است بدانید که حکم رابطه نامشروع مذکور اگر رابطه جنسی صورت نگرفته باشد مجازات ۹۹ ضربه شلاق برای مرتکبین طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی خواهد بود.

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی: « هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند ، به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.

آیا مرد بعد از طلاق میتواند از همسر خود به دلیل رابطه نامشروع شکایت کند ؟!

البته که در این سوال بین اینکه زن آن رابطه نامشروع را در دوران عده مرتکب شده یا بعد از اتمام دوران عده ، باید قائل به تفکیک شد. اگر رابطه نامشروع مذکور بعد از دوران عده باشد قاعدتاً همسر سابق نمیتواند مدعی شود و شکایت کند ولی اگر این رابطه نامشروع در زمان عده باشد، همسر سابق میتواند مدعی و از خانم سابق خود به دلیل ارتکاب به جرم رابطه نامشروع در دوران عده شکایت کند.

البته مدنظر باشد که برای هر ادعا و شکایتی لازم اثبات صورت بگیرد یعنی اگر مردی از همسر خود بابت رابطه نامشروع در دوران عده شکایت کرده باید با ارائه دلیل و مدرک موضوع را اثبات نماید. در اینجا اگر مرد نتواند اثبات کند که خانمش رو دوران عده رابطه نامشروع داشته، در مقابل خانم میتواند از شوهر اسبق به دلیل ایراد تهمت به وی شکایت کند.

حکم رابطه بعد از طلاق عقد موقت چیست؟!

اول اینکه اصلاً در خصوص عقد موقت طلاق متصور نیست چون طلاق فقط محصور به عقد دائم است. در عقد موقت برای پایان بخشیدن به زوجیت یا باید مدت تعیین شده به اتمام برسد ( انقضاء مدت ) یا باید الباقی مدت را مرد به زن ببخشید ( بذل مدت ) و فقط با این دو امر عقد موقت منحل میگردد.

البته بدانید که عدم وجود طلاق باعث عدم وجود عده نمیشود یعنی هرچند که در عقد موقت طلاق نداریم ولی در این عقد بعد از جدایی زن مستلزم نگه داشتم عده است ( مدت عده پس از خدایی برای عقد موقت ۴۵ روز است مگر اینکه زوجه آبستن باشد که در این صورت عده تا پایان وضع حمل « زایمان » خواهد بود ).

پس در صیغه موقت هم زن باید عده نگه دارد و اگر در مدت عده مذکور رابطه با مرد دیگری داشته باشد نامشروع است و برای به عقد در آمدن مرد دیگر، مانند عقد دائم باید منتظر بماند تا دوران عده را بگذراند و سپس مبادرت به ازدواج مجدد نمیاد.

پس نتیجه میگیرم که فرقی بین حکم ربطه بعد از جدایی در عقد موقت و دائم نیست در هر صورت زن نباید در مدت عده رابطه ای با مرد دیگری داشته باشد مگر اینکه نکاح دائم باشد و طلاق از نوع رجعی که فقط با همسر سابق خود میتواند رابطه داشته باشد که آن هم منجر به رجوع و از سر گیری زندگی زناشویی میشود.

حرف آخر….

به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که رابطه بعد از طلاق اگر ممانعتی در خصوص نکاح مجدد نباشد صحیح است.

البته در این مطلب بررسی شد که چه روابطی بعد از طلاق بین زن و مرد دیگری مجاز و چه رابطی نامشروع یا زنا خواهد بود و آثار و احکام جاری بر آنها نیز عنوان شد. از طرف دیگر حالات مختلف ارتباطات بعد از طلاق در این مطلب مورد بررسی قرار گرفت.

حال ممکن است پرونده شما در این زمینه به موضوعات کیفری کشیده شده باشد که البته بحث در خصوص جنبه کیفری به نحو تخصصی از حوصله این مطلب خارج است و اگر سوالی دارید باید با اتفاق موضوع پرونده و ارائه دقیق آنچه که رخ داده به مشورت با آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری بپردازید تا راه حل ها قانونی متصور را برای شما کارسازی کنند.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی