وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

حکم رابطه در زمان عده طلاق خلع چیست؟

میدانید که هر رابطه ای بین زن و مرد خارج از علقه زوجیت نا مشروع تلقی میگردد و مجازات قانونی برای آن در نظر گرفته شده است. حکم رابطه نامشروع در زمان عده نیز همین گونه است.

خانم بعد از طلاق و در دوران عده نیز حق ازدواج و رابطه با فرد دیگر را تا پایان عده ندارد و فقط زمانی که طلاق رجعی باشد مرد می‌تواند رجوع کند و ارتباط بین آنها نامشروع نخواهد بود ولی اگر طلاق بائن باشد حتی با شوهر سابق خود هم در دوران عده نمیتواند رابطه داشته باشد، البته استثناء آنجایی است که طلاق بائن زن غیر مدخوله چون عده ندارد زن می‌تواند بلافاصله بعد از طلاق با فرد دلخواه خود ازدواج نماید.

اما اگر رابطه ای در زمان عده طلاق خلع صورت بگیرد چون این طلاق از نوع طلاق های بائنی است که عده دارد و در دوران عده زن نه تنها اگر رابطه برقرار کند نامشروع است بلکه اجازه به عقد در آمدن چه به صورت دائم و موقت با مرد دیگری ولو همسر سابق خود ندارد. لازم به ذکر است که برای پیگیری این پرونده‌ها باید با بهترین وکیل طلاق مشورت کنید.

حکم رابطه در زمان عده طلاق خلع

در خصوص حکم رابطه در زمان عده قبل هر چیز لازم است تعریف کوتاهی از عده و طلاق خلع داشته باشیم تا درک مطلب سهل تر گردد.

عده عبارت است از مدت زمانی که خانم بعد طلاق باید نگه داشته تا بعد از آن بتواند مجدداً ازدواج کند که علت عمده آن آسودگی خاطر از عدم وجود جنین و فرزند و همچنین احترام به زندگی سابق است.

طلاق خلعی نیز به طلاقی می‌گویند که زن به دلیل وجود کراهت شدید از مرد با بذل فدیه که معمولاً از مهریه است نسبت به اخذ طلاق اقدام میکند که این طلاق جز طلاق های بائن قرار دارد یعنی امکان رجوع مرد به همسر در دوران عده وجود ندارد و اگر قصد ادامه زندگی در میان باشد، باید بعد از مدت عده با اجرای صیغه نکاح جدیدی وارد علقه زوجیت شوند ولی برعکس در طلاق رجعی مرد می‌تواند تا پایان مدت عده بدون عقد نکاح جدیدی زندگی زناشویی را با همسرش ادامه دهد.

حال موضوع این است که اگر زن در طلاق خلعی که بائن هم هست با مرد دیگری رابطه داشته باشد چه حکمی دارد؟!

توجه کنید که اگر در طلاق رجعی خانم در مدت عده با مرد دیگری رابطه نامشروع داشته باشد تا ابد به یکدیگر حرام خواهند شد و بعد از مدت عده هم نمی‌توانند باهم ازدواج کنند ولی اگر زنی در این دوران منتهی در طلاق خلعی که بائن است با مرد دیگری رابطه داشته باشد موجب حرام شدن ابدی بین آنها نمیشود و بعد از عقد می‌توانند با عقد نکاح زناشویی را آغاز کنند منتهی در صورت اثبات رابطه نامشروع مجازات کیفری برای آنان محفوظ خواهد ماند.

حکم رابطه نامشروع 

گفتیم که در طلاق بائن رابطه زن با مردی دیگر موجب حرام ابدی بین آنان نمیشود ولی رابطه نامشروع خواهد بود و حکم آن طبق قانون مجازات اسلامی شلاق تا ۹۹ ضربه است.

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی: « هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر میشود.

 حکم نزدیکی با همسر سابق در عده طلاق خلعی 

اگر در مدت عده طلاق خلعی زن و مرد با هم نزدیکی داشته باشند بدون اینکه خانم به فدیه رجوع کرده باشد زنا تلقی میگردد منتهی اگر جهل در این خصوص وجود داشته باشد وطی به شبهه بوده و رجوع قهری نیست پس اگر فقط در حالتی که زن به فدیه رجوع کند حق رجوع ایجاد میشود و رابطه در مدت عده نامشروع و زنا نخواهد بود.

آیا میشود از خانمی که در عده است خواستگاری کرد؟!

در این باره باید بین طلاق رجعی و بائن قائل به تفکیک شد، اگر خانم در عده طلاق رجعی باشد خواستگاری از او چه صریحاً و چه کنایتاً حرام است چون هنوز تا پایان مدت عده همسر شوهر خود تلقی میگردد ولی اگر طلاق از نوع بائن باشد هرچند که مجوزی برای ازدواج وجود ندارد ولی خواستگاری از وی حرام نیست.

حرف آخر…

آنچه که این مطلب آموخت آن بود که رابطه در دوران عده طلاق خلعی که خود از انواع طلاق های بائن به شمار میرود چگونه و چه حکمی را به دنبال دارد؟ همچنین از این مقاله میتوان دریافت که احکام مرتبط با این موضوع و تفاوت آن با طلاق رجعی چیست که همگی این موارد در متن بالا به طور مفصل بررسی و تعریف شده است.

طبق روال از شما عزیزان خواستار طرح سوالات و ابهامات خود در صورت ایجاد و مواجهه شدن آن در پرونده های عملی، هستیم.

در هرحال نیز امکان اخذ مشاوره با آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص پرونده های خانواده به خصوص طلاق، فراهم است و میتوانید از طریق همین صفحه وقت مشاوره رزرو کنید.

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی