وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

تفاوت توقیف اموال منقول و غیرمنقول[دکترفرهادی09113142478]⚡️

در باب توقیف اموال علی رغم اینکه توقیف به دو دسته توقیف تأمینی و اجرایی تقسیم بندی میشوند در خصوص اموال منقول و غیرمنقول نیز توقیف کمی متفاوت است یعنی توقیف اموال منقول با توقیف اموال غیرمنقول وجه تمایز دارد که البته به این موضوع در ادامه مطلب خواهیم پرداخت.

اما بهتر است که کمی در خصوص توقیف تأمینی و اجرایی اطلاعاتی را داشته باشیم، در جایی که صحبت از توقیف تأمینی است منظور آن که قبل از اجرای حکم در مهلت مقرر ۱۰ روزه و یا قبل از تشکیل جلسه دادگاه می‌تواند از طریق توقیف اموال با منظور تأمین ( یعنی جلوگیری از اینکه متهم یا خوانده اموال خود را به غیر واگذار نکند و از دسترس خارج نشود ) به میزان خواسته اقدام کند که در صورت احقاق حق به شاکی یا خواهان از محل آن اموال پرداخت مال صورت گیرد که البته به این توقیف در رویه و دادگاه اصطلاحاً تأمین خواسته نیز می‌گویند.

اما در جایی که حرف از تأمین اجرایی به میان می آید منظور جایی است که در فاصله بعد از ده روز اقدام به توقیف ننماید میتواند پس از آن اموال محکوم علیه را توقیف نماید که به این توقیف در این مرحله توقیف اجرایی گویند.

حال در ادامه به توقیف اموال منقول و غیرمنقول می پردازیم.

توقیف اموال منقول

اولا اموالی همچون خودرو، موتور سیکلت منقول و….. تلقی میگردند و چون سند رسمی هم دارند، می‌شود از طریق اجرای ثبت نیز نسبت به توقیف اقدام کرد و البته مانع از توقیف از طریق دادگاه ( تأمین خواسته و توقیف اجرایی) نخواهد بود.

در خصوص اموال منقول اعم از هرچه که باشد باید از آنها صورت برداری شود و بعد از آن باید ارزیابی شود و اگر نیاز به انتقال هم باشد باید امین اموال برای آنها مشخص گردد.

پس اگر اموال منقول محکوم علیه یا شاکی را قصد بر توقیف آنها دارید باید بدانید که اولاً وسایل مربوطه اگر در ملکی باشد یعنی از آن مالک آن است مگر اینکه شخص دیگری مدعی مالکیت شود و بعد از توقیف هم باید صورت برداری و لیست شود و تحویل امین تا روشن شدن تکلیف به صورت امانت قرار گیرد.

توقیف اموال غیرمنقول

وقتی صحبت از غیرمنقول میشود منظور اموالی است که قابلیت جابجایی ندارد مثل خانه و ساختمان….، حال اگر محکوم علیه املاکی داشته باشد میتوان توقیف نمود و جالب است بدانید که توقیف از طریق اداره اجرای ثبت نیز در صورت وجود سند رسمی متعلق به آن ملک، ممکن است.

حال اگر ملک محکوم علیه دارای سند رسمی نباشد باید دادگاه دستور توقیف اموال را بدهد.

جالب است بدانید که منافع اموال مانند اجاره خانه اگر در طول یکسال به قدری باشد که جبران بدهی را کند میتوان بجای عین مال منافع آن را توقیف کرد و البته این موضوع به صلاحدید دادگاه است. در مورد مهریه و توقیف اموال برای مهریه نیز بهتر است با دکتر زین العابدین فرهادی بهترین وکیل طلاق و مهریه مشورت کنید.

چگونه اموال غیر منقول را توقیف کنیم ؟!

اگر سند رسمی داشته باشد ابتدا میتوان به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه نمود که با معرفی مال، اداره ثبت استعلام میگیرد و اگر پلاک ثبتی و سند رسمی داشته باشد و به نام محکوم علیه نیز باشد توقیف می‌شود و در دفتر املاک و اسناد اداره ثبت در زمره املاک توقیفی درج میگردد و هرگونه نقل و انتقال آن ملک تا زمان بازداشت و رفع آن غیر قانونی و بی اثر خواهد بود.

اگر مال سند رسمی نداشته باشد خواهان باید مال را به دادگاه معرفی کند و اثبات کند که به نام محکوم علیه است و بعد توقیف اجرایی صورت گیرد ولی باید در نظر داشت که نکته مهم این است که اثبات مالکیت مال غیر منقول به محکوم علیه میتواند تصرف وی در آن مال باشد.

حرف آخر…

در مطلب حاضر ابتدا به قسمتی از توقیف اموال پرداختیم و از جهت اجرایی و تأمینی به طور اختصار بررسی شد و در پی آن به توضیح در خصوص توقیف اموال منقول و غیرمنقول عنوان شد.

از آنجایی که توقیف اموال امری پیچیده است چون ممکن است مستثنیات دین گاهی در کار گره ایجاد کند و داشتن اطلاعات کافی برای آن نیاز است از همین رو پیشنهاد میگردد حتماً وکیل متخصص و مشاور حقوقی را در جریان این اقدام قرار دهید.

علاوه بر این موارد امکان اخذ مشاوره حقوقی به صورت حضوری و تلفنی و حتی آنلاین و مستقیم با آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری برای شما از طریق همین صفحه امکان پذیر است.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها : |

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی