وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

کدام طلاق عده ندارد؟

بعد از طلاق، زن در مدت معینی به نام عده نباید ازدواج کند، مدت این عده با توجه به نوع طلاق متفاوت است، اما سوال اینجاست که کدام طلاق عده ندارد؟ درچه طلاقی زن نیاز به نگه داشتن عده ندارد؟

نظرتان را به این نکته جلب میکنم که عده برای این است که اولاً اختلاط نسل رخ ندهد و دوم این که برای ازدواج قبلی احترام قائل شده باشیم.

با این وجود در بعضی از طلاق ها با توجه به قانون واحکام شرعی، نیازی نیست که زن بعد از طلاق عده نگه دارد و طلاق آنان از نوع بائن خواهد بود.

موضوع مطلب ما نیز همین است و در ادامه به توضیح در این باره میپردازیم منتهی اگر پاسخ ابهامات و سوالات خود را در مطالب این مقاله پیدا نکردین میتوانین از آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و بهترین وکیل طلاق بپرسید.

جهت اخذ مشاوره با وکیل خانواده از طریق تکمیل فرم ذیل اسن مطلب اقدام کنید.

کدام طلاق عده ندارد ؟

بهتر است بدانید که عده چند نوع دارد که به شرح ذیل هستند:

  • عده طلاق
  • عده وفات
  • عده فسخ نکاح
  • عده بذل و انقضای مدت در عقد موقت

اما موضوع ما در مورد عده طلاق است که در برخی از طلاق ها به استناد ماده 1155 قانون مدنی، زن نیاز به عده نگه داشتن ندارد مانند:

  1. طلاق دختر باکره
  2. طلاق زن یائسه

در ادامه به توضیح هر کدام به صورت جداگانه میپردازیم و علت عدم نیاز به عده در این طلاق ها را بررسی میکنیم.

 

طلاق دختر باکره

اگر به خاطر داشته باشید گفتیم که یکی از دلایل نگه داشتن عده که مهم ترین آن نیز می باشد، جلوگیری از اختلاط نسل است، حال اگر زنی توانایی باردار شدن را نداشته باشد پس قاعدتاً نگه داشتن عده موضوعیت پیدا نمیکند چون عملاً نسلی به وجود نخواهد آمد که قرار باشد در آن اختلاط رخ دهد.

پس با توجه به این موضوع اگر زنی طلاق بگیرد و باکره باشد و یا غیر مدخوله بوده باشد یعنی رابطه جنسی ای با آن مرد به هیچ عنوان برقرار نکرده باشد، عده ندارد یعنی نگه داشتن عده برای او بی مورد بوده چون امکان بارداری وجود ندارد.

مانند دختری که در دوران عقد بدون این که رابطه جنسی با همسر خود داشته باشد و باکره بوده باشد که قاعدتاً طلاق او از نوع بائن خواهد و عده ندارد.

از طرف دیگر هم قانونگذار مدتی برای عده طلاق دختر باکره تعیین نکرده است پس نتیجه میگیریم در طلاق دختر باکره عده وجود ندارد ولی به خاطر داشته باشید که عده طلاق دارد.

عده طلاق زن یائسه

یکی دیگر طلاق هایی که زن نیاز به نگه داشتن عده ندارد، طلاق زنی است که یائسته است یعنی طلاق زنی که به سن یائستگی رسیده و دیگر توانایی باردار شدن ندارد. از طرفی دیگر مدت برای عده طلاق زن یائسته در شرع اسلام و قوانین و احکام تعیین نشده و از این موضوع نتیجه میگیرم که زن یائسته در صورتی که طلاق بگیرد نیاز به نگه داشتن عده ندارد.

نکته این که طلاق زن یائسته از نوع بائن است و جالب است بدانید که زن یائسته علاوه بر این که عده طلاق ندارد، عده وطی به شبهه و عده عقد موقت هم نخواهد داشت و فقط در صورتی که طلاق او به دلیل فوت شوهر باشد موظف است عده نگه دارد.

 آیا زنی که رحم ندارد نیز باید عده نگه دارد؟

در خصوص وجوب نگه داشتن مدت عده که مورد بحث است قاعدتاً مربوط به زنانی است که دارای عادت ماهانه هستند، یعنی زنانی که دوران قاعدگی و پاکی دارند، لذا خانم هایی که امکان عادت ماهیانه و قاعدگی (حیض) برای آنان ممکن نیست، حال ممکن است به دلیل رسیدن به سن یائسگی یا کودکی یا بیرون آوردن و فقدان رحم باشد، عده ندارند.

پس زنی که رحم ندارد و در پی آن هم امکان باردار شدن او وجود ندارد و همچنین محرز است که قاعدگی و عادت ماهیانه ندارد، لزومی به نگه داشتن عده برای او نیست.

نتیجه گیری

موضوع این مطلب که در قالب سوال «کدام طلاق عده ندارد» بود مورد بررسی قرار گرفت، به طور کلی نتیجه گرفتیم که با توجه به قانون مدنی و اشارهبه  ماده 1155 این قانون زنانی که عده طلاق ندارند، زنانی هستند که بین آنان و شوهر شان، رابطه جنسی واقع نشده و علاوه بر آن زنانی که یائسه بوده وعادت ماهانه نمی بینند، که علاوه بر آن این زنان عده فسخ نکاح نیز ندارند، منتهی عده وفات را باید نگه دارند.

پس یافتیم که کدام طلاق بدون عده است و چه کسانی عده ندارند و چه زنانی عده ندارند و علاوه برآن متوجه شدیم که گر زنی عده نگه ندارد چه خواهد شد و در چه صورت زن عده ندارد.

اگر در مورد احکام طلاق و موضوعات مربوط به آن نیاز به مشاوره داشتید با تکمیل فرم زیر نسبت به اخذ مشاوره از آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص پرونده های طلاق  اقدام کنید.

پرسش و پاسخ

چه طلاقی عده ندارد ؟

با توجه به ماده 1155 قانون مدنی، در طلاق زن باکره و زن یائسته نگه داشتن عده و رعایت آن الزامی ندارد.

چگونه مشاوره طلاق بگیرم؟

اگر نیاز به مشاوره در مورد طلاق و نحوه گرفتن آن و یا به طور کلی نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد طلاق و مراحل آن دارید میتوانید از طریق تکمیل فرم مشاوره زیر اقدام کنید.

‫5/5 (2 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی