وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

طلاق توافقی چیست؟

درمورد این موضوع که راحت ترین نوع طلاق چیست طلاق توافقی قاعدتاً نوع آسان تری از لحاظ مراحل برای جداشدن است.

در رابطه زناشویی آنجایی‌که دیگر زوجین قادر به ادامه زندگی با یکدیگر نمی‌باشند برای این‌که از حواشی طلاق دورتر باشند و همچنین در مدت‌زمان کمتر و با مراحل ساده‌تر از یکدیگر جدا شوند درخواست طلاق به‌نحو توافقی را می‌دهند تا در مدت کوتاه از یکدیگر جدا شوند.

در این مطلب قرار است در رابطه با طلاق توافقی به توضیح بپردازیم.

چیست طلاق توافقی

همان‌طور که می‌دانید اگر زن و شوهری درخصوص طلاق با یکدیگر توافق داشته باشند می‌توانند از طریق طلاق توافقی برای خاتمه دادن به علقه‌ی زوجیت استفاده کند در این نوع طلاق زوجین در رابطه با هر یک از حقوق مالی و غیرمالی شان توافق می‌نمایند مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، نحله و اجرت‌المثل، جهیزیه و. . . . . که البته بایستی از مراحل این نوع طلاق نیز مطلع شوند.

ممکن است زوجین از مراحل طلاق توافقی اطلاع دقیقی نداشته باشند به‌همین‌جهت ممکن است در رویه قضایی آن به مشکل بر بخورند و همین سبب شود تا مراحل آن طولانی‌تر شود و یا به مشکل روبه‌رو شوند.
به همین جهت در این مطلب می‌خواهیم در رابطه با مراحل و نکات طلاق توافقی با وکیل و چه بدون وکیل به توضیح و تحلیل بپردازیم.

 

طلاق توافقی بدون وکیل

توجه داشته باشید که اگر وکیل در پرونده طلاق توافقی مداخله‌ای نداشته باشد ممکن است رویه طلاق توافقی طولانی شود اما درهرصورت برای این‌که مراحل آن را بدانید ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

ابتدا باید جلسات مشاوره را شرکت نمایید، برای شرکت در این جلسات حتماً باید در سامانه تصمیم عضو شده و نوبت بگیرید.

بعد از آن به مراکز مشاوره مراجعه نموده و در موعد نوبت بایستی حاضر شوید که به‌طورکلی ۵ جلسه و در بازه زمانی چهل و پنج روزه این جلسات به طول خواهد انجامید و در پایان آن گواهی اصرار به طلاق از طرف آن مرکز مشاوره به یکی از دفاتر خدمات قضایی ارجاع داده می‌شود که زوجین بایستی به آن دفتر خدمات قضایی مراجعه نموده و دادخواست طلاق توافقی که همان صدور گواهی عدم امکان سازش است را از دادگاه خانواده خواستار شوند.

بعد از آن بایستی در جلسات دادگاه شرکت نموده منتها فراموش نشود که در مدارکی که نیاز است به قاضی ارائه دهید حتماً باید گواهی عدم بارداری زوجه وی و اثبات باکره ای زوج (درصورتی‌که زوجه ادعای باکره بودن دارد باید توسط پزشکی قانونی احراز و نزد قاضی ارائه شود.)

طلاق توافقی با وکیل

اگر برای پرونده طلاق توافقی وکیل بگیری قاعدتاً نیازی نیست که روند و پروسه قضایی را شرکت نموده و حضور داشته باشید چراکه وکیل شما مراحل را طی خواهد کرد و حضور وکیل موجب می‌شود پروسه طلاق سریع‌تر انجام‌شده و ممکن است در بعضی از حالات نیازی به حضور در جلسات مشاوره نیز نباشد همچنین با خیال آسوده می‌توانید در کمترین مدت‌زمان حکم طلاق خود را بگیرید. به همین منظور می‌توانید به بهترین وکیل طلاق مراجعه کنید.

چه مدارکی برای گرفتن طلاق توافقی نیاز است؟

مدارکی که برای طلاق توافقی لازم است ارائه شود ازجمله موارد زیر است:

  • سند ازدواج
  • شناسنامه و کارت ملی زن
  • شناسنامه و کارت ملی شوهر
  • گواهی عدم بارداری یا باکره بودن زوجه
  • توافق نامه کتبی

نتیجه گیری و حرف آخر….

پس در این مطلب متوجه شدیم که بهترین راه طلاق چیست و طلاق توافقی چه مراحلی دارد، همچنین به طلاق توافقی با وکیل و طلاق توافقی بدون وکیل پرداختیم.(چیست طلاق توافقی)

حال اگر شما نیز قصد طلاق توافقی دارید میتوانید وکالت خود را به آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص پرونده های طلاق و خانواده بسپارید تا در کمترین مدت زمان ممکن بهترین نتیجه را از دادگاه بگیرید.

 

سوالات مرتبط

آیا در طلاق توافقی باید همه مهریه را بخشید؟!

بار ها این نکته را بازگو کرده ایم که در طلاق توافقی نیازی به بخشیدن مهریه نیست و مورد بوده که طلاق توافقی صورت گرفته و زوجه همه مهریه خود را هم گرفته، به طور کلی چون طلاق توافقی است خانم قسمتی یا همه مهریه را می‌بخشد تا شوهرش را راضی به طلاق نماید.

پس الزامی به بخشیدن مهریه در طلاق توافقی وجود ندارد.

آیا در طلاق توافقی نفقه به زن تعلق می‌گیرد ؟!

این مورد هم از مواردی است که زوجین در خصوص آن توافق و تراضی می نمایند اما به طور کلی اگر زن نفقه معوقه داشته باشد به اون تعلق می‌گیرد ولی نفقه دوران عده ندارد چون طلاق توافقی از جمله طلاق های خلعی از نوع بائن است.

 

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی