وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

طلاق عاطفی چیست؟

علت جدایی زوجین به روش عاطفی چیست طلاق عاطفی آیا قانونی است ؟  به طور کلی باید گفت که نوعی از جدایی وجود دارد که زوجین از طریق قانونی اقدامی نمیکنند و حتی در زیر یک سقف نیز زندگی میکنند منتهی دیگر حسی به یکدیگر ندارند و اصطلاحاً عشق و علاقه ای بین آن ها نیست که به این نوع طلاق که قانونی نیست، طلاق عاطفی میگویند.

طلاق عاطفی علل متفاوتی می تواند داشته باشد که البته در نهایت به طلاق قانونی ختم میشود ولی باید دانست که چه مواردی سبب میشود تا زوجین از یکدیگر طلاق عاطفی گرفته و علاوه بر آن باید بدانیم که چه چیز هایی سبب جلوگیری از این طلاق میشود.

در این طلاق تنها چیزی که زوجین را در کنار هم و در نکاح قانونی نگه داشته همان عقدی است که به واسطه ی آن به هم محرم شده و به علقع زوجیت در آمده اند لذا با گذشت زمان این رابطه زن وشوهری رو به سردی و بی مهری رفته و هیچگونه احساسی بین زوجین باقی نمانده است.

موضوع این مطلب طلاق عاطفی و توضیح نکات مربوط به آن است که در ادامه شرح داده شده لذا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اگر شما نیز درگیر چنین طلاقی هستید حتماً از یک متخصص و مشاور خانواده مشورت بگیرید تا وضعیت بهبود یابد و به زندگی زناشویی بازگردید و به شما کمک کند تا مجدد عشق و علاقه را باز یابید.

اما اگر چاره ای جز طلاق قانونی ندارید نیز بهتر است تا با یک وکیل خانواده موضوع خود را در میان بگذارید تا بدون حواشی و در سریع ترین زمان طلاق را قانونی کند و حق و حقوقات طرفین را به نحو عادلانه برایشان کارسازی نماید.

در مورد پرونده های طلاق جناب دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری با توجه به تجربه بالای ایشان در دادگاه های خانواده و آشنایی با رویه قضایی این نوع از پرونده ها، تسلط کاملی دارند و میتوانند در این نوع پرونده ها شما را به خوبی راهنمایی کرده و کمک رسان باشند.

برای ارتباط با ایشان میتوانید از انتهای این مطلب با پر کردن فرم مشاوره اقدام نموده و از راهکارهای ایشان بهرمند شوید.

چیست طلاق عاطفی

نام دیگری که این نوع طلاق دارد و به آن معروف است، طلاق خاموش به آن میگویند و همانطور که گفته شد پایبندی زوجین به یکدیگر فقط بخاطر عقدی است که بسته شده است (عقد نکاح).

در حالی که زوجین حتی ارتباط گفتاری باهم ندارند چه برسد به عشق و علاقه و رابطه جنسی، هرچند ممکن است در یک مکان و یک خانه باهم زندگی کنند ولی در واقع میشود گفت فقط همخانه ای بیش نیستند.

قضیه از آنجایی نشأت میگیرد که سردی ها و بی تفاوتی ها در بین زوجین زیاد میشود تا حدی که اگر فرزندی هم داشته باشند موجب میشود تا او هم آسیب ببیند و دچار اختلال در رفتار و اخلاقیات شود.

تمام این موارد سبب بروز عدم درک دیگری چه از لحاظ رفتار و چه از لحاظ گفتار میشود، از طرف دیگر در جایی که شناخت از علایق و سلایق شریک زندگی وجود نداشته باشد، زمینه های سردی و دوری فراهم می سازد که نهایتاً طلاق عاطفی را به وجود می آورد.

 

چه مواردی باعث وقوع طلاق عاطفی میشود؟

قاعدتاً علت های متفاوتی میتواند موجب وقوع طلاق عاطفی گردد اما شایع ترین آن ها به شرح ذیل هستند:

  • عدم بارداری
  • روابطه نامشروع
  • عدم تعادل روانی
  • اعتیاد های مخرب
  • شکاک بودن بی جا
  • ازدواج های مصلحتی
  • ازدواج در سنین پایین
  • ازدواج به اجبار خانواده
  • عدم آمادگی برای ازدواج
  • ضعف در ارتباط با همسر
  • نادیده گرفتن احساسات همسر
  • هنجار شکنی های اخلاقی طرف مقابل
  • عدم شناخت کافی از طرف مقابل قبل از ازدواج
  • ازدواج به دلیل موقعیت مالی و یا اجتماعی طرف مقابل
  • و….

ازدواج مصلحتی یعنی چه؟

شاید برای شما نیز سوال شود که ازدواج مصلحتی چه ازدواجی است؟؟!! این ازدواج به این معنی است که گاهی برخی از جوانان برای این که مشکلات بین دو یا چند خانواده را حل کنند با هم ازدواج می نمایند و در کل قصد در این ازدواج در واقع همان حل مشکلات خانوادگی و فامیلی است که اصطلاحاً به ازدواج مصلحتی معروف است.

این نوع ازدواج ها معمولاً آخر و عاقبت ندارند چون علاقه و عشقی در میان نبوده از همین رو طلاق عاطفی را به بار می آورد.

چطور میشود از طلاق عاطفی جلوگیری کرد؟

قاعدتاً پرهیز از هریک از موارد گفته شده در جهت وقوع این طلاق موجب جلوگیری از آن میشود اما به عنوان مثال مواردی نیز وجود دارد که از لحاظ روانشناختی باعث میشود آن سردی در رابطه به وجود نیاید که نتیجه آن عدم وقوع طلاق عاطفی خواهد بود، این موارد به شرخ زیر هستند:

  • داشتن انرژی و دیدگاه مثبت
  • عدم قیاس همسر خود با دیگران
  • نداشتن انتظار واهی از همسر خود
  • عدم توجه به گذشته و اتفاقات ناگوار
  • عدم سرزنش و فرصت دادن برای اشتباهات
  • داشتن هدف در راستای حس رضایت و خوشبختی همسر
  • سکوت حین بحث و دعوا و متقاعد کردن وی در فرصت مناسب
  • تحسین و تشویق همسر خود به انجام کارهایی که به آن علاقه دارد
  • درخواست پیشنهاد از همسر در جهت اقداماتی که موجب بهبود روابط زناشویی میشود

کلام پایانی

پس به طور کلی این که علت طلاق عاطفی چیست طلاق عاطفی چگونه حادث میشود؟ باید گفت علت های بسیار زیادی دارد که به شایع ترین آن ها در این مطلب اشاره کردیم مانند رابطه نامشروع،عدم آمادگی برای ازدواج و…… که البته راه هایی نیز برای جلوگیری از این نوع طلاق دارد.

از طرف دیگر اشاره کردیم که طلاق عاطفی قانونی نیست و قابلیت طرح دعوا با این موضوع در هیچ یک از محاکم دستگاه قضایی را ندارد ولی در عرف بسیار رخ میدهد و علت این که زوجین به سمت طلاق قانونی نمی روند ممکن است وجود فرزند، حفظ آبرو و … باشد، البته در بسیاری از موارد منتهی به طلاق قانونی که معمولا طلاق توافقی است میشود. چون زوجین زندگی به این نحو برایش همچون زندانی است و هر لحظه به دنبال آزادی هستند که طلاق قانونی تنها راه آزادی آنان از این زندان است.

دکتر زین العابدین فرهادی بهترین وکیل طلاق در امور خانواده و مخصوصاً طلاق هستند که تعداد زیادی از پرونده های طلاق (اعم از طلاق توافقی و طلاق یکطرفه) را در کوتاه ترین زمان به سرانجام رسانیده اند و همچنین تسلط کاملی در قوانین مربوط به دعاوی خانواده دارند که این سبب میشود تا کامل ترین مشاوره را برای افرادی که قصد طلاق دارند، داشته باشند.

اگر شما نیز قصد جدایی دارید و یا در طلاق عاطفی به سر میبرید و میخواهید هرچه سریعتر از این وضعیت رهایی یابید، با تکمیل فرم زیر از آقای دکتر زین العابدین فرهادی کمک بجویید.

 

سوالات متداول

آیا میشود طلاق عاطفی را در دادگاه اثبات کرد؟

همانطور که گفته شد طلاق عاطفی وجهه قانونی ندارد پس قابلیت طرح دعوا با موضوع اثبات طلاق عاطفی وجود ندارد و چنین دعوایی قابلیت استماع ندارد.

اگر شما نیز سوالی دارید برای ما کامنت کنید تا پاسخ خود را دریافت نمایید.

‫0/5 (0 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی