وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

آشنایی با وکالت بلاعزل و انواع آن

همان‌طور که می‌دانید، وکالت به معنای نمایندگی است و از نظر قانونی برای پیگیری اهداف مختلف حقوقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. وکالت انواع گوناگونی دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها وکالت بلاعزل است.

وکالت بلاعزل در این سال‌ها قربانیان زیادی داشته است؛ چرا که عدم آگاهی افراد از قوانین و نحوه‌ی تنظیم وکالت بلاعزل سبب سوء استفاده‌ی کلاهبرداران شده است. بنابراین، بهتر است قبل از هر چیزی، با این نوع وکالت و قوانین آن آشنا شده و همواره با یک وکیل درجه یک و حرفه‌ای مشورت کنیم. ما در این مقاله می‌خواهیم وکالت بلاعزل را توضیح داده و قوانین حقوقی مرتبط با آن را بیان کنیم؛ پس اگر موافقید، تا انتها همراه ما باشید…

 

وکالت بلاعزل چیست؟

وکالت دادن به معنای اعطای نمایندگی به شخص دیگری است که از جانب شما برای انجام امور مختلف مامور می‌شود. این وکالت بر مبنای اعتماد و همچنین تنظیم قرارداد وکالت انجام خواهد شد. وکالت بلاعزل نیز مانند سایر وکالت‌ها، نوعی دادن نمایندگی است اما در اینجا، موکل نمی‌تواند وکیل خود را عزل کرده و قرارداد وکالت را فسخ نماید. در حقیقت، حق فسخ قرارداد توسط موکل از بین رفته است و طرفین نمی‌تواند به راحتی قرارداد مذکور را فسخ نمایند. لازم به ذکر است که این نوع وکالت باید در دفترخانه اسناد رسمی ثبت شده و به عنوان سند محضری و رسمی قابل ارائه باشد.

حال شاید از خود بپرسید که دلیل تنظیم این نوع وکالت چیست؟ چرا باید حق فسخ قرارداد توسط طرفین از بین برود؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که گاهی اوقات نیاز به وکالت بلاعزل وجود دارد. به عنوان مثال در مساله خرید و فروش ملک می‌توان از این نوع وکالت استفاده نمود.

وکالت بلا عزل چگونه باطل می‌شود؟

همان‌گونه که گفتیم، وکالت بلاعزل را نمی‌توان فسخ کرد و شرایط آن مطابق با بندهای قرارداد اجرا خواهد شد. اما بر اساس قانون شرایطی نیز برای فسخ وکالت بلاعزل وجود دارد که اگر یکی از آن‌ها رخ دهد، وکالت بلاعزل باطل خواهد شد. به عنوان مثال، اگر شرایط مندرج در قرارداد از بین برود و یا توسط طرفین نادیده گرفته شود، می‌توان وکالت را باطل کرد. علاوه بر آن، اگر یکی از طرفین فوت کند، وکالت بلاعزل نیز باطل می‌شود و دیگر نمی‌توان به آن استناد کرد.

انواع وکالت بلاعزل به چند دسته تقسیم می‌شود؟

وکالت بلاعزل را می‌توان به دو دسته مهم تقسیم کرد. گاهی اوقات، این نوع وکالت به صورت تمام و کمال است و همه مسائل را شامل می‌شود؛ در این صورت وکالت بلاعزل به صورت تامه خواهد بود. اما وکالت بلاعزل خاص و محدود نیز وجود دارد که قرارداد آن طوری تنظیم می‌شود که تنها موضوعات خاص را شامل شود. از جمله موضوعات وکالت بلاعزل خاص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وکالت بلاعزل در خرید و فروش ملک

بیشترین استفاده از وکالت بلاعزل در خرید و فروش املاک رخ می‌دهد. در حقیقت، پرونده‌های ملکی را می‌توان بهترین گزینه برای تنظیم قراردادهای وکالت بلاعزل به شمار آورد. در این قراردادها، فروشنده وکالت بلاعزل را به خریدار می‌دهد تا پس از دریافت وجه ملک، حق تصرف آن را در اختیار خریدار بعدی قرار داد.

تجربه نشان داده است که عدم آگاهی از قوانین وکالت بلاعزل باعث سوء استفاده‌های مالی و کلاهبرداری‌های فراوان می‌شود. چرا که کوچکترین اشتباه در تنظیم این نوع از وکالت‌ها، اختیارت حقوقی مختلفی را به طرف مقابل می‌دهد. در چنین شرایطی، بهتر است با یک وکیل باتجربه و متخصص مشورت کنید و از وی کمک بخواهید.

وکالت بلاعزل در حضانت فرزندان

حضانت فرزندان نیز جزء آن دسته از دعاوی خانوادگی است که وکالت آن توسط وکلای دادگستری انجام می‌شود. پس از طلاق، موضوع سرپرستی یا حضانت فرزندان بسیار چالش برانگیز است؛ به همین دلیل، برخی افراد از وکالت بلاعزل در حضانت فرزندان استفاده می‌کنند و این مسئولیت را به عهده طرف مقابل می‌گذارند.

وکالت بلاعزل در طلاق

جالب است که در مورد طلاق نیز می‌توان وکالت بلاعزل را تنظیم کرد. در این موارد، مسئله‌ی اصلی حق طلاق و نحوه اجرای آن است که با تنظیم وکالت بلاعزل در دفترخانه‌های رسمی، می‌توان مسئولیت و حق طلاق را در اختیار طرف مقابل قرار داد و طرف مقابل نیز با استفاده از این وکالت، به حقوق بیشتری دسترسی پیدا خواهد کرد.

وکالت بلا عزل بعد از فوت

اگر دقت کرده باشید، در بخش‌های قبل به این نکته اشاره کردیم که وکالت بلاعزل پس از فوت یکی از طرفین باطل می‌شود اما برای بعد از فوت نیز می‌توان وکالت بلاعزل تنظیم کرد. در چنین وکالتی، مسئولیت اداره امور پس از مرگ بر عهده طرف مقابل گذاشته می‌شود و آن طرف می‌تواند در مورد ارثیه و مسائل خانوادگی تصمیم‌ گیری کند.

حساس بودن وکالت بلاعزل سبب شده است که حضور یک وکیل حرفه‌ای هنگام بستن این قراردادها بسیار ضروری باشد. در بخش بعدی با یکی از همین وکلا آشنا خواهیم شد…

دکتر زین‌العابدین فرهادی؛ وکیل پایه یک دادگستری

دکتر زین‌العابدین فرهادی یکی از مشهورترین وکلای پایه یک دادگستری است که در وکالت پرونده‌های حقوقی و کیفری از تجربه ارزشمندی برخوردار است. ایشان تاکنون پرونده‌های مختلفی نظیر قتل، سرقت، کلاهبرداری، حضانت فرزندان، انحصار وراثت، قراردادهای بانکی و پرونده‌های ملکی را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند. علاوه بر آن، تجربه نشان داده است که دکتر فرهادی در بستن قراردادهای مختلف حقوقی، مهارت بالایی دارند.

لازم به ذکر است که دکتر زین العابدین فرهادی به عنوان مدرس دانشگاه نیز فعالیت‌های علمی قابل توجهی دارند و به عنوان نویسنده و پژوهشگر حقوقی نیز شناخته می‌شوند. علاوه بر آن، ایشان عضو کمیته علمی_حقوقی کانون وکلای قوه قضاییه استان مازندران نیز هستند و در این زمینه فعالیت‌های با ارزشی دارند. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به ارائه مشاوره‌های تخصصی در مورد پرونده‌های حقوقی و کیفری، تنظیم انواع قراردادهای حقوقی و تجاری، انجام داوری، پذیرش کلیه جرائم سایبری و پذیرش دعاوی خانوادگی و بانکی اشاره کرد.

شما نیز برای پرسیدن سوالات حقوقی خود و انجام مشاوره‌های تخصصی می‌توانید با دکتر فرهادی تماس بگیرید و به صورت آنلاین و تلفنی مشکلات حقوقی خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حق نمایید…

 

‫5/5 (2 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی