وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

گوشت انگلی در مازندران

آلودگی انگلی گوشت مرغ در مازندران شایعه است یا واقعیت دارد؟!

مدیر کل دامپزشکی مازندران در نشر خبر آلودگی انگلی گوشت مرغ از سلامت مرغ های صنعتی استان خبر داد.

محمد حسن گلپایگانی افزود، مرغ هایی که در کشتارگاه های صنعتی طیور کشتار و عرضه می شوند همگی تحت نظارت بهداشتی دامپزشکان هستند. اگر مواردی نظیر بیماری های انگلی مشاهده شود فورا از چرخه ی مصرف انسانی خارج خواهند شد.
سه روز قبل، محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کردند که گوشت بسیاری از طیور خانگی و صنعتی کشور به انگل توکسوپلاسما آلوده شده‌. میزبان نهایی این انگل گربه سانان هستند و این انگل می تواند توسط مدفوع گربه سانان منتشر شود. به عبارت بهتر، مجاورت طیور خانگی یا صنعتی با گربه سانان باعث انتشار این انگل در گوشت طیور شده. جالب است بدانید که مصرف گوشت آلوده به توکسوپلاسما در خانم های باردار باعث سقط یا عقب ماندگی جنین می شود.
یکی از عوامل شایع بیماری زایی در جهان همین انگل توکسوپلاسما گوندی است. نتایج تحقیقات نشان می دهند حدودا دو میلیارد نفر در جهان به این انگل مبتلا هستند. متاسفانه ایرانی ها نیز از آن مستثنی نیستند.
حدودا ده سال قبل پژوهشگران ایرانی مطالعاتی در رابطه با میزان انتشار این انگل در خانم های باردار در اردبیل انجام دادند که نشان می داد ۴۷ درصد از آن ها به انگل توکسوپلاسما مبتلا هستند.
محققان اظهار داشته اند که گربه های آلوده با دفع این انگل از طریق مدفوعشان می توانند آب، سبزیجات و مواد غذایی اطراف خود را آلوده کنند. پرندگان و طیور اطراف آن ها نیز با مصرف آن مواد غذایی آلوده می شوند. تشکیل کیست و آلوده شدن گوشت طیور از نتایج مصرف موادغذایی آلوده به انگل توکسوپلاسما است! اگر گوشت این پرندگان نیز خوب پخته نشود،‌ ممکن است انگل به انسان منتقل شده و ما را نیز بیمار کند!
ماکیان و پرندگان بومی و محلی به احتمال بیشتری به انگل توکسوپلاسما مبتلا می شوند. چرا که این مرغ ها در منزل پرورش داده و کشته می شوند. از رها کردن امعا و احشای آنان در محیط امکان آلودگی سایر موجودات نیز وجود دارد. این در حالی است که در واحد های صنعتی آلودگی به انگل توکسوپلاسما کمتر دیده می شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران افزود: در سالن های پرورش صنعتی طیور در مازندران سیستم های قرنطیه ویژه ای وجود دارد. به طوری که امکان ورود گربه و احتمال انتشار این انگل در طیور صنعتی مازندران بسیار نادر است!!

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

‫0/5 (0 امتیاز )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی