وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

آیا طلاق خلع قابل رجوع است ؟

قبل از پاسخ به این سوال که آیا طلاق خلع قابل رجوع است؟ باید گفت طلاق خلع به طلاقی گفته میشود که خانم به دلیل کراهت از شوهرش و در عوض بخشش مالی به شوهر، محقق می‌شود مثل اکثر طلاق های توافقی.

شاید عبارت «مهرم حلال، جانم آزاد » را شنیده باشید این دقیقاً بیانگر طلاق خلع است.

حالا ممکن است برایتان سوال پیش آید که آیا در طلاق خلع مرد می تواند به همسر خود رجوع کند ؟ آیا امکان رجوع در این طلاق وجود دارد؟ رجوع پس از طلاق خلع چگونه است؟ برای یافتن پاسخ ادامه مطلب را بخوانید.

آیا طلاق خلع قابل رجوع است ؟

خوب بهتر است اول به ماده 1145 قانون مدنی به عنوان سند قانونی اشاره کنیم، در این ماده گفته شده که « در طلاق خُلع و مُبارات، مادام که زن به عوض رجوع نکرده است، طلاق بائن محسوب می شود و مرد امکان رجوع به زن را ندارد.» پس اگر خانم به عوض رجوع کرد، مرد هم امکان رجوع به زن را دارد مثلاً اگر در طلاق توافقی زن مهریه را هبه کرده بود و طبق قانون قصد رجوع به هبه را کرد مرد هم میتواند به زن رجوع کند.

با توجه به موارد فوق در طلاق خلع خانم مالی را به همسرش می بخشد تا او را به طلاق قانع کند. طلاق خلع از جمله دعاوی طلاق است که توسط وکلای مجرب پیگیری می‌شود.

حال چنانچه پشیمان شده و آن مال را پس بگیرد، برای مرد هم امکان رجوع محیا میشود.

فقط توجه داشته باشید که در طلاق خلع خانم تا انتهای پایان عده می تواند به مالی که به همسرش بخشیده است رجوع کند لذا بعد از آن دیگر حق رجوع به عوض طلاق را ندارد.

در رابطه با این موضوع کمی هم در مورد طلاق خلع بدانید خالی از لطف نیست.

 

طلاق خلعی چیست؟!

طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد، در مقابل مالی که به وی می دهد، طلاق بگیرد، اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد(ماده 1146 قانون مدنی).

به همین دلیل اگر خانم از شوهر خود کراهت داشته باشد و حاضر شود با بخشیدن مالی به وی از او جدا شود، طلاق خلع صورت می گیرد.

طلاق خلع بائن است!!

از جمله انواع طلاق در قانون ایران که برگرفته از فقه و شرع اسلام است طلاق های بائن و رجعی است.

پس دو دسته اصلی طلاق ها، بائن و رجعی هستند و باید بدانید که این تقسیم بندی درمورد طلاق کلی می باشد.

شاید شنیده باشید که مردی بعد از طلاق به همسر خود رجوع کرده و مجدداً زندگی زناشویی را از پی گرفتند،

در این نوع طلاق یعنی طلاق رجعی، مرد در اثنای مدت عده طلاق میتواند به همسر خود رجوع کند و مجددا با او وارد علقه زوجیت شود.

دسته دوم طلاق بائن بوده و در طلاق بائن، مرد حق رجوع ندارد.

جالب است بدانید که طلاق خلع از جمله طلاق بائن محسوب شده و طبق قانون مرد در طول عده طلاق خلع نمیتواند به خانم رجوع کند (ماده 1145 قانون مدنی)

ختم کلام

در ایم مطلب پاسخ این سوال (آیا طلاق خلع قابل رجوع است ؟) را یافتیم و با طلاق بائن و رجعی آشنا شدیم و دریافتیم که چه فرقی دارند و قانون در مورد آن ها چه میگوید. تجربه نشان داده است که برای حل مشکلات خانوادگی و طلاق باید به بهترین وکیل طلاق مراجعه کنیم.

اما ممکن است هنوز برخی سوال های شما بی پاسخ مانده باشد که چاره فقط این است که فرم مشاوره که در پایان همین مطلب گمارده شده تکمیل نمایید و با جناب آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری ( متخصص پرونده های خانواده و طلاق ) مشورت کنید.

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی