وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

چطور طلاق توافقی بگیریم؟

مهم است قبل از توضیح در مورد این که چطور طلاق توافقی بگیریم در نظر داشته باشیم که طلاق، مقوله ای غیر اخلاقی است.

ولی گاهی چاره ای جز جدایی و طلاق نیست و امروزه نیز اکثر زوجینی که قصد جدایی دارند طلاق توافقی را انتخاب میکنند چون روند نسبتاً راحت تری در مقایسه با سایر شیوه های طلاق دارد.

سریع بودن روند و مراحل قضایی در طلاق توافقی و سهولت آن است که موجب شده تا طرفدار بیشتری از بین کسانی که قصد جدایی دارند پیدا کند.

البته این که حواشی و درد سر های کمتر این نوع طلاق هم به محبوبیت آن در بین زوجین افزوده است.

 

چطور طلاق توافقی بگیریم 

پرونده های طلاق توافقی در اصول و قوانین دادگاهی و آیین دادرسی مدنی فرقی با سایر پرونده های حقوقی ندارد و صرفاً تفاوت این است که در بین دیگر در طلاق ها، این نوع طلاق بر پایه توافق زوجین (اعم از مالی و غیر مالی) استوار است و همین کار دستگاه قضا را نیز راحت تر کرده است.

اما موضوع مد نظر این مطلب این است که چطور میشود طلاق توافقی بگیریم و از کجا باید شروع کنیم؟

برای این که بدانیم چطور طلاق توافقی بگیریم باید مراحلی را که در ادامه شرح داده شده را با دقت مطالعه و بعد از آن نسبت به انجام آن اقدام نماییم. البته تجربه نشان داده است که مشورت کردن با بهترین وکیل طلاق می‌تواند دردسرهای حقوقی ما را کاهش دهد.

  • از مرکز مشاوره خانواده وقت بگیر

اولین قدم برای گرفتن طلاق توافقی وقت گرفتن از مرکز مشاوره خانواده است، چون همانطور که میدانید طبق دستورالعمل صادره از سوی قوه قضاییه زوجینی که قصد جدایی به نحو توافقی را دارند باید جلسات مشاوره خانواده را بگذرانند و گواهی در پرونده ضمیمه شود.

برای گرفتن وقت مشاوره خانواده باید در سامانه تصمیم عضو شوید و مرکز مشاوره را انتخاب نموده، سپس تاریخ و ساعت مراجعه را نیز باید مشخص کنید.

  • جلسات مشاوره خانواده رو شرکت کن

موعد جلسات مشاوره خانوده از طریق پیامک به شماره همراه شما ارسال میشود که ضروری است در زمان مشخص شده سر ساعت در مرکز مشاوره حاضر شوید و در جلسه شرکت کنید.

به طور کلی هدف اصلی این جلسات که در بازه زمانی حدوداً 45 روز تا دو ماه و در پنج جلسه زمان میبرد، ایجاد صلح و سازش بین زوجین برای بازگشت آن ها به زندگی و کانون خانواده است.

بعد از شرکت در جلسات اگر به سازش ختم نشد آن مرکز مشاوره گواهی ای با عنوان اصرار به طلاق صادر نموده و به صورت اتوماسیون به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارسال میکند.

توجه داشته باشید که این گواهی برای ضمیمه کردن دادخواست طلاق توافقی لازم است.

  • دادخواست تنظیم کن

بعد گذشتن از مراحل قبل باید به دفتر مذکور که نامه مشاوره خانواده به آن ارسال شده مراجعه کنید و دادخواستی با خواسته صدور گواهی عدم اماکن سازش یا همان طلاق توافقی تنظیم کرده وارائه دهید.

بعد از تنظیم و ارائه دادخواست طلاق توافقی، دفتر خدمات الکترونیک قضایی آن را به دادگاه خانواده همراه با سایر مدارک خصوصاً نامه مشاوره میفرستد.

اگر برای تنظیم دادخواست طلاق توافقی نیاز به اطلاعات بیشتر داشتید میتوانید با تکمیل فرم زیر این مطلب مستقیماً با آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص پرونده های خانواده و طلاق توافقی ارتباط برقرار کنید.

  • جلسات دادگاه رو باید شرکت کنی

در این مرحله بعد از ارسال پرونده به دادگاه، پیامک ابلاغیه جهت حضور و شرکت در جلسه رسیدگی برای شما می آید، فقط توجه داشته باشید که پیامک های ابلاغیه و هرنوع پیامک دیگر از قوه قضاییه صرفاً از طریق سر شماره ADLIRAN برای شما ارسال میشود مراقب باشید اگر پیامکی با هر محتوایی غیر از این سر شماره برای شما از طرف قوه قضاییه ارسال شد قطعا فیشینگ یا همان کلاهبرداری اینترنتی است، پس مراقب باشید.

بعد از اطلاع از موعد و مقارن جلسه رسیدگی حتماٌ نسبت به حضور به موقع در جلسه مبادرت نمایید و اگر نمیتوانید حتماً وکیل طلاق توافقی گرفته و روند رسیدگی را به او بسپارید.

  • بارداری و یا بکارت زوجه باید محرز شود

از جمله موارد مهم در روند رسیدگی برای طلاق توافقی احراز بادرداری و یا بکارت زوجه برای قاضی است چون در صدور حکم و احکام طلاق تأثیر گذار است.

برای احراز این مهم باید به پزشکی قانونی البته با دستور مقام قضایی مراجعه شود و نتیجه که تحت عنوان گواهی سلامت است باید به قاضی ارائه شده تا ادامه کار صورت بگیرد.

 

  • گواهی عدم امکان سازش صادر میشود

با وجود گذشتن از مراحل قبل و تکمیل بودن مدارک و عدم انصراف زوجین از طلاق، قاضی دادگاه خانواده  مباردت به صدور گواهی عدم امکان سازش میکند، هرچند که ممکن است ایرادتی دیگر باشد که از صدور چنین حکمی جلوگیری شود.

اگر با ایرادات و یا مشکلاتی در رویه طلاق توافقی مواجه شدین که از صدور گواهی عدم اماکن سازش جلوگیری شد میتوانید از آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری راهنمایی و کمک بگیرید.

  • مراجعه به دفتر طلاق

آخرین مرحله برای گرفتن طلاق توافقی این است که بعد صدور گواهی عدم امکان سازش 3 ماه فرصت است تا برای ثبت آن در دفاتر طلاق اقدام کنید در غیر صورت و با گذشت و انقضای مهلت مقرر باید تمام مراحل را از اول انجام دهید.

توجه داشته باشید که علاوه بر گواهی عدم امکان سازش باید برگه معرفی به دفتر طلاق جهت ثبت آن نیز از دادگاه و مقام قضایی داشته باشید تا بتوانید با خواندن صیغه طلاق در دفتر طلاق آن را ثبت کنید.

 

سوالات پرتکرار طلاق توافقی

منو و شوهرم میخوایم طلاق توافقی بگیریم بعد حتماً باید مهریمو ببخشم چون شوهرم میگه بدون بخشیدن مهریه نمیشه توافقی طلاق بگیریم؟

از جمله عقاید و اشتباهات حقوقی در بحث طلاق توافقی این است که افراد گمان میکنند که خانم باید مهریه خودش را ببخشد تا بتوان برای طلاق توافقی اقدام کرد.

البته که این عقیده صحیح نیست چون در بسیاری از پرونده های طلاق توافقی زن مهریه خود را کامل گرفته است، پس الزامی در بخشیدن مهریه وجود ندارد.

ولی معمولا اینگونه است که خانم با بخشیدن مهریه خود همسرش را راضی به طلاق توافقی می نماید.

آیا در عده طلاق توافقی نفقه دوران عده به زن تعلق میگیره؟

از جمله انواع نفقه، نفقه دوران عده است که اگر طلاق رجعی باشد به دلیل این که خانم در دوران عده همچنان تا پایان عده زوجه شوهر خود محسوب میشود مستحق نفقه است.

اما باید توجه کرد که طلاق توافقی از جمله طلاق های رجعی نیست و نوعی طلاق بائن از نوع خلعی است، بنابراین خانم در دوارن عده طلاق توافقی نفقه به وی تعلق نمیگیرد.

میخوام طلاق توافقی بگیرم، بچه هام چی میشن؟

بحث نگهداری و حضانت فرزندان در طلاق توافقی با سایر طلاق ها یکی است و تفاوتی ندارد.

با این توضیح که طبق قانون حضانت و نگهداری فرزندان تا 7 سالگی با مادر بوده و سپس تا سن بلوغ با پدر است و بعد از آن هم از سن حضانت خارج شده و تصمیم با خودش است که پیش مادر باشد یا پدر، لازم است بدانید که سن بلوغ پسران 15 سال تمام شمسی و سن بلوغ دختران 9 سال تمام شمسی است.

البته اگر در خصوص حضانت فرزندان توافقی بین زوجین باشد طبق همان دادگاه رای داده و عمل میکند و گاهی هم وجود دارد که خلاف صلاحیت مادر یا پدر یا هردو آنها برای حضانت فرزند ثابت میشود که در این دوحالت حضانت به طرف صلاحیت دار داده میشود.

چه مدارکی برای گرفتن طلاق توافقی لازم است؟

در مورد مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی در مطلب جداگانه ای به توضیح پرداخته ایم که با کلیک روی کلمه مدارک طلاق توافقی میتوانید مطلب آن را مشاهده و مطالعه نمایید.

 

نتیجه مطلب

در این مطلب مراحل طلاق توافقی و آنچه که نیاز بود در مورد آن گفته و توضیح داده شد و پاسخ سوال کسانی که پرسیده بودند چطور میشود طلاق توافقی بگیریم را با تشریح جز به جز بیان کردیم.

اما ممکن است هنوز حسب مورد سوال یا ابهامی در ذهن شما در مورد طلاق توافقی باشد که برای این رفع ابهام و یا یافتن پاسخ خود میتوانید از آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص پرونده های امور خانواده بپرسید.

برای اخذ مشاوره فرم زیر این مطلب را تکمیل کنید.

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی