وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟

پیش بحث در مورد پاسخ و تحلیل این سوال که چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟ باید گفت در یک تقسیم بندی طلاق به سه نوع طلاق یکطرفه از طرف مرد، طلاق یکطرفه از طرف و طلاق توافقی تقسیم میشود.

طلاق توافقی را در مطالب دیگر در همین سایت به طور مفصل در موردش توضیح و شرح داده ایم، پس از تکرار مطالب خودداری میکنیم اما آنچه که در این مطلب مهم است در واقع بحث طلاق های یکطرفه است و میخواهیم در خصوص چگونگی این نوع طلاق ها به توضیح بپردازیم تا اطلاعات شما در این باره ارتقاء یابد.

به عنوان مقدمه و یادآوری باید خاطر نشان کرد مطابق با قانون مدنی طلاق به اختیار مرد است، یعنی هر زمان که بخواهد میتواند به دادگاه مراجعه کرده و همسر خود را طلاق دهد، منتهی فراموش نکنید که باید حق و حقوقات زوجه را پرداخت یا ترتیبی برای پرداخت آن ارائه دهد.

در ادامه مطلب توضیحاتی را در مورد طلاق یکرفه از طرف زن و طلاق یکطرفه از طرف مرد خواهیم داد اما اگر میخواهید به طور تخصصی مشاوره برای طلاق یکطرفه و کسب اطلاعات در این زمینه و رویه قانون و قضایی آن بگیرید، با تکمیل فرم مشاوره که در زیر این مطلب قرار داده شده، به دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری و متخصص دعاوی خانوادگی و طلاق، مراجعه کنید.

طلاق از طرف مرد

قانون مدنی در ماده 1133 عنوان داشته که مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

پس در مورد این که مرد چگونه میتواند همسرش را طلاق دهد باید گفت که با توجه به ماده مذکور در قانون مدنی، اختیار طلاق دارد و اگر بخواهد همسر خود را طلاق دهد چون دعوی طلاق در زمره دعاوی حقوقی است باید در وهله اول دادخواست تنظیم کند.

پس از تنظیم دادخواست مبنی بر طلاق از طرف مرد که بهتر است توسط متخصص و وکیل تنظیم شود ( چون ممکن است در چگونگی تنظیم آن و رعایت نکات مربوط به آن اطلاعات کافی نداشته باشید و سبب بروز مشکل همانند: رد دادخواست و … شوید)، این دادخواست را باید به دادگاه خانواده ارائه دهید.

مراحل طلاق از طرف مرد

در رویه جدید دادگاهی و قضایی، دادخواست ها، شکوائیه ها، اظهارنامه ها و …. ابتدا باید به دفاتر خدمات قضایی ارائه داده شود که خود آن دفتر بعد از دریافت و ثبت مبادرت به ارسال آن به مرجع صالح به رسیدگی می نماید.

بعد از آن باید منتظر پیامک ابلاغ جلسه رسیدگی از طرف سامانه ثنا باشید (هشدار: تمامی پیامک های ارسالی از سوی عدل ایران در خصوص ابلاغ ها و سایر موارد صرفاً از سر شماره با عنوان «ADLIRAN» ارسال میشود، روی سایر لینک های متفرقه از سرشماره های دیگر کلیک نکنید چون قطعاً فیشینگ و کلاهبرداری اینترنتی است)

در ادامه باید جلسات رسیدگی را شرکت کنید و با استناد به ماده مذکور مبادرت به درخواست حکم طلاق دادن همسر را از قاضی درخواست کنید، منتهی فراموش نکنید که حتماً برای پرداخت حق حقوقات زن از جمله مهم ترین آن مهریه و نفقه…. ترتیبی بدهد.

مثلاً اگر برای مهریه توان پرداخت ندارد و میخواهد اقساطی پرداخت کند بهتر است در همان دادخواست طلاق،اعسار از پرداخت مهریه رو هم لحاظ نماید.

بعد از جلسات و گرفتن حکم طلاق میتواند آن را بعد از قطعی شدن رأی ثبت در دفاتر طلاق نماید منتهی اگر زن در مدت قانونی به رأی اعتراض کند پرونده حتی تا دیوان عالی کشور هم ادامه خواهد داشت هرچند که اعتراض زن به حکم طلاق فقط موجب طولانی شدن پروسه خواهد شد.

 

طلاق از طرف زن

همانطور که گفتیم طلاق اختیاری است که قانون به مرد داده است و زن حق طلاق ندارد منتهی اگر بخواد خودش اقدام به طلاق نماید یا باید از آقا وکالت در طلاق دادن خود یا همان حق طلاق را گرفته باشد ویا به اسناد دلیل قانع کننده قاضی را متقاعد کند تا حکم به طلاق بدهد.

 

 

اما در پاسخ به این سوال «چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟» باید گفت که اگر وکالت در طلاق داشته باشید که هیچ اما اگر نداشته باشید باید دلایل محکمه پسند داشته و توانایی اثبات این دلایل را هم داشته باشید.

از جمله دلایلی که میشود به آن استناد نمود و از طریق اثبات هریک از آنها برای طلاق اقدام کرد به شرح ذیل اند:

  •  اعتیاد مضر شوهر سرقت ترک زندگی توسط زوج
  • بچه‌دار نشدن زوج
  • عدم تهیه مسکن برای مدت غیرمتعارف
  • اثبات خیانت همسر در دادگاه
  • بلاتکلیف رها کردن زن
  • نداشتن رابطه جنسی برای مدت غیرمتعارف
  • مشکلات زناشویی ناشی از عیوب مرد
  • رابطه‌ای جنسی غیرمتعارف
  • دوری طولانی زوجین از یکدیگر
  • محکومیت شوهر به زندان بالای پنج سال
  • محکومیت شوهر به جرایمی که بر خلاف شأن زوجه است
  • سوء رفتار و سوء معاشرت
  • ضرب‌وجرح و توهین
  • مریضی سخت و لاعلاج شوهر
  • نپرداختن نفقه حداقل به مدت شش ماه

چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟

برای این موضوع نیز باید دادخواست تنظیم کنید و دلایل را به آن انضمام نمود و سپس به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تقدیم کرد تا به دادگاه خانواده صالح ارسال شود و مورد رسیدگی قرار گیرد.

در دادگاه شما باید برای اثبات دلایل خود مدرک موثقی را به قاضی ارائه دهید چون ادعای خانم برای طلاق خلاف اصل است و زمانی که مدعی باشد باید ادعای خود را اثبات کند.

مانند این که اگر همسرش ازدواج مجدد بدون اذن او نموده است، باید مدرک دال بر ازدواج مجدد آقا را ارائه داده و با استناد به شرط از شروط 12گانه سند نکاحیه تقاضای طلاق کند.

پیشنهاد می شود که در پرونده های طلاق یکطرفه از طرف زن حتماً بهترین وکیل طلاق را به همراه داشته باشید چون اثبات در این پرونده های کمی سخت وپیچیده است و ممکن که اگر شما تخصص و اطلاعات کافی نداشته باشید به مشکل بخورید و پرونده رد شود.

طلاق یکطرفه از طرف زن به دلیل عدم پرداخت نفقه

اگر مرد به مدت ۶ ماه نفقه زن را پرداخت نکند زن می تواند از طریق دادگاه نفقه را مطالبه کند که به این موضوع در ماده 1129 قانون مدنی اشاره شده است.

حال در صورتی که زن مستحق نفقه گرفتن باشد، مرد محکوم به پرداخت نفقه میشود و چنانچه از پرداخت آن سر باز زند و مدت 6 ماه از پرداخت نکردن آن بگذرد زن میتواند به استناد به شرط ششم از شروط دوازده گانه سند ازدواج درخواست طلاق یکطرفه بدهد.

طلاق یکطرفه از طرف زن به دلیل اعتیاد شوهر

عده زیادی از زنان هستند که به دادگاه مراجعه میکنند و با ادعای این که شوهرشان معتاد است قصد طلاق دارند.

حال اگر همین خانم بتواند اثبات کند که مرد اعتیاد به موادمخدر دارد و اعتیاد او زیانبار بوده و باعث شده به زندگی زناشویی و خانواده آسیب برساند.

مانند این که به دلیل اعتیاد بیکار بوده و نفقه نمیدهد و یا این که به دلیل اعتیاد توانایی برقراری رابطه جنسی ندارد.

هرچند که اثبات اعتیاد و  زیانبار بودن اعتیاد برای خانواده کار راحتی نیست و وجود وکیل بسیار کارساز است، منتهی برای اثبات این موضوع هم میتواند از شهادت شهود و مهم تر از آن آزمایش اعتیاد و…. کمک بگیرد.

طلاق یکطرفه از طرف زن به دلیل ناتوانی مرد در ایجاد نسل

اگر مردی نتواند ایجاد نسل کند و مشکل جنسی داشته باشد که توانایی بچه دار شدن را نداشته باشد (عقیم باشد) زن میتواند با دادخواست طلاق یکطرفه به دلیل عدم باروری مرد و عقیم بودن آن طلاق بگیرد.

دادگاه با گزارش از مراکز پزشکی قانونی و اثبات این موضوع حکم به طلاق زوجه خواهد داد.

طلاق یکطرفه از طرف زن به دلیل ترک زندگی توسط مرد به مدت 6 ماه

اگر مردی شش ماه متوالی خبری از او نباشد و زندگی زناشویی را ترک کرده باشد، زن میتواند با استناد به این موضوع که یکی از شروط دوازده گانه سند ازدواج است درخواست طلاق یکطرفه دهد.

 

طلاق یکطرفه از طرف زن به دلیل ازدواج مجدد مرد

توجه کنید که طبق قانون مرد میتواند با اجازه و اذن همسر اول و یا به دلیل عدم تمکین همسر و اثبات نشوز او، ازدواج مجدد نماید.

اما اگر مرد در غیر این موارد ازدواج کند (چه ازدواج دائم و چه ازدواج موقت)، زن میتواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضای طلاق نماید.

دادگاه نیز با احراز این موضوع مرد را مکلف به طلاق دادن همسر اول مینماید و اگر خودداری نمود، دادگاه نماینده ای را برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن معرفی میکند.

طلاق یکطرفه از طرف زوجه چه مدت طول میکشد؟

به طور کلی روند و پروسه پرونده ها در سیستم قضایی مدت زمان مشخصی ندارد اما حدوداً بین سه تا یکسال زمان میبرد چون پرونده طلاق با اعتراض هرکدام از زوجین سه دادگاه را طی خواهد کرد دادگاه بدوی، دادگاه تجدیدنظر استان، دیوان‌عالی کشور.

حال چنانچه پرونده طلاق با اعتراض، هر سه دادگاه را پشت سر بگذارد حدوداً یک‌سال به طول خواهد انجامید مگر این‌که یکی از طرفین اعتراض نکند که در بازه زمانی دو تا سه ماهه تمام میشود.

چه مدارکی برای طلاق یکطرفه از طرف زن نیاز است؟

  • کپی شناسنامه زن
  • اصل شناسنامه زن
  • اصل و کپی شند ازدواج
  • کپی کارت ملی زن

نتیجه

از محتوای مطالب این مقاله دریافتیم که طلاق از طرف زوجه به چند روش ممکن است و توضیحاتی را درباره آن دادیم، اما در هر صورت به دلیل پیچیده بودن این نوع پرونده بهتر است وکیل داشته باشید که برای راحتی و سهولت در این امر فرم زیر را تکمیل کنید.

علاوه بر این موارد سعی داشتیم به سوال پر تکرار (چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟) پاسخی مستند و مستدل ارائه دهیم و در این جهت شما را راهنمایی نماییم.

حال اگر سوالی در این خصوص دارید و یا مشاوره طلاق میخواهید و یا این که میخواهید سوال (چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟) را مستقیماً از آقای زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری بپرسید، فرم مشاوره زیر را تکمیل کنید.

 

سوالات متداول

شوهرم رفته زندان، چگونه طلاق یکطرفه بگیریم؟

توجه داشته باشید که طبق شروط دوازده گانه سند ازدواج اگر مرد به جرمی که با شان و شخصیت زن او مغایر باشد محکوم شناخته شود و همچنین اگر محکومیت ۵ سال به بالا به صورت قطعی داشته باشد، زن حق طلاق را دارا خواهد شد.

فکر میکنم شوهرم دیوانس و تعادل روانی نداره میشه برم ازش طلاق بگیرم؟

برای هر ادعایی که در دادگاه مطرح میشود باید دلایلی برای اثبات آن نیز ارائه شود تا مورد تایید قرار گیرد و حکم برای آن داده شود.

در مورد این موضوع هم اگر مرد دچار جنون و یا عدم تعادل روانی و…. شده باشد که نتوان وی را بهبود داد، زن میتواند با اثبات این موضوع و به دلیل این که به زندگی و کانون خانواده آسیب می رساند و ادامه زندگی امکان پذیر نیست، تقاضای طلاق بدهد.

عسر و حرج چیه و چطوری میتونم باهاش از شوهرم طلاق بگیرم؟

عسر و حرج حالتی است که در آن ادامه زندگی برای زوجه با آن شرایط میسر نیست مانند این که مرد دست به زن دارد و فحاش است و شکاک است و….

اگر خانم بتواند قاضی دادگاه را راضی کند که با وجود مشکلات محرز، قادر به ادامه زندگی نیست و در تنگنا یا همان عسر وحرج است، دادگاه حق طلاق به او می دهد. منتهی اثبات این قبیل از ادعا ها سخت است و نیازمند وکیل متبحر و با تجربه ای است.

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی