وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

هزینه توقیف اموال برای مهریه

در مطالب مربوط به مهریه توضیح داده شده است است که گفتیم اموال زوج بابت مهریه به درخواست زوجه قابل توقیف است منتهی در این مطلب قرار است در مورد هزینه های مربوط به توقیف اموال بابت مهریه بررسی هایی صورت بگیرد تا افرادی که قصد مطالبه مهریه را دارند از این هزینه توقیف اموال برای مهریه مطلع باشند تا تکلیف خود را از این جهت بدانند.

طبق آنچه که در مطالب دیگر گفته شد، مهریه از دو روش قابل مطالبه بود که اولین آن از طریق اداره اجرای ثبت و دیگری از طریق طرح دعوی مطالبه مهریه در دادگاه خانواده بود.

هر یک از این موارد برای مطالبه مهریه قاعدتاً هزینه هایی را در برای توقیف اموال در بر خواهد داشت مانند هزینه کارشناسی و ….. که البته موضوع اعسار از پرداخت هزینه های دادرسی نیز در مطالبه مهریه از طریق دادگاه نیز مطرح میشود که برای درک این موضوعات ادامه مطلب را مرور کنید. همچنین برای پیگیری مسائل مهریه می‌توانید با دکتر زین العابدین فرهادی بهترین وکیل طلاق و مهریه مشورت کنید.

هزینه توقیف اموال برای مهریه

گفتیم که بهترین مسیر و سریع ترین مسیر برای توقیف اموال برای مهریه اداره اجرای ثبت است که البته کم هزینه ترین نیز می باشد، در این مسیر برای درخواست توقیف اموال و اجرای مهریه که از دفترخانه ازدواج و طلاق که زوجین سند نکاحیه را در آن دفتر به ثبت رسانده اند، تقدیم و به اداره ثبت ارسال میشود، دفتر خانه هزینه ای حدود ۵۰۰ هزار تومان را دریافت خواهند کرد.

در ادامه دیگر هزینه ای پرداخت نخواهد شد تا وقتی که اموال مذکور توقیف و اگر نیاز به کارشناسی و ارزشیابی داشته باشد (مانند جایی که زوجه خودرویی را از زوج توقیف و به پارکینگ منتقل کرده باشد) می باید برای ارزشیابی طبق آمار های قبلی مبلغ ۳۰۰ هزار تومان را پرداخت نمود.

بعد از اینکه مال ارزشیابی شد نوبت به مرحله مزایده می‌رسد که در این مرحله نیز اگر زوجه خودش قصد شرکت در مزایده داشته باشد باید طبق قانون ۱۰ درصد از ارزش مال را به عنوان پیش پرداخت واریز کند تا در مزایده شرکت کند و بعد از انجام مزایده در صورت برنده شدن الباقی مبلغ را تسویه میکند و اگر برنده نشد مبلغ به حسابش عودت داده می‌شود.

نکته مهم!

البته فراموش نشود که مبلغی هم به عنوان نیم عشر دولتی هنگامی که مطالبه مهریه از اداره ثبت است باید پرداخت شود که این نیم عشر دولتی برابر یک بیستم مبلغ خواسته است.

اما هزینه توقیف اموال و هزینه دادرسی از طریق دادگاه برابر با قانون است و قانون می‌گوید برای مهریه که از جمله دعاوی مالی  محسوب میشود، هزینه دادرسی اگر خواسته تا ۲۰ میلیون ریال باشد به میزان ۲/۵ درصد ارزش خواسته است و مازاد بر آن ۳/۵ درصد ارزش خواسته محاسبه خواهد شد.

منتهی اگر زوجه در این مرحله توانایی پرداخت هزینه دادرسی را نداشت میتواند همزمان با دادخواست مطالبه مهریه، اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را نیز خواستار شود.

گاهی نیز میتوان برای جلوگیری از انتقال اموال به غیر و توقیف سریع اموال زوج، درخواست تأمین خواسته داد، هرچند که توضیح در خصوص تأمین خواسته مطلب دیگری را برای تحریر میطلبد منتهی به طور کلی بدانید که برای این موضوع زوجه میتواند همزمان با دادخواست اصلی درخواست تأمین خواسته بدهد و با پرداخت خسارت احتمالی که معمولاً ۱۰ درصد است دستور توقیف اموال را بگیرد تا حکم قطعی دادگاه محرز گردد البته این امر مانع از ورود ثالث به پرونده و اعتراض وی نخواهد بود.

اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و هزینه توقیف اموال 

معمولاً اگر خواسته مالی و زیاد باشد یه تبع هزینه دادرسی نیز زیاد خواهد شد مانند مطالبه مهریه که چون سکه است و قیمت سکه هم زیاد است، هزینه دادرسی زیاد می‌شود.

در این موارد ممکن است خواهان توانایی پرداخت این هزینه را نداشته باشد که قانون برای اینکه حقوق خواهان حفظ شود برای وی خواسته اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را تدبیر نموده است. با این توضیح که خواهان می‌تواند همراه با خواسته اصلی، خواسته اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را نیز خواستار شود و اینگونه از پرداخت هزینه دادرسی معاف گردد.

در مورد اعسار از پرداخت هزینه دادرسی در پرونده مطالبه مهریه نیز اینگونه خواهد بود و زوجه میتواند با دادخواست اصلی این موضوع را جهت اعسار از پرداخت هزینه دادرسی مطرح کند.

حرف آخر…

طبق آنچه که گفته شد هزینه توقیف اموال برای مهریه در هر روش از مطالبه مهریه ( مطالبه مهریه از طریق اداره اجرای ثبت و مطالبه مهریه از طریق ارائه دادخواست و تقدیم به دادگاه) هزینه های متفاوتی خواهد داشت که به طور تقریبی و حدودی اعلام شد، ذکر این نکته مفید است که هزینه های توقیف اموال برای مهریه در اداره اجرای ثبت ارزان تر بوده و هزینه کمتری پرداخت خواهد شد.

پیشنهاد میشود برای مطالبه مهریه حتماً قبل از اقدام مشاوره حقوقی در این باره دریافت کنید چون ممکن است قبل از دسترسی به اموال زوج، آنان را به غیر واگذار بماند و شما ناکام بمانید، از همین رو جهت سهولت در اخذ مشاوره از ذیل مطلب درخواست خود را میتوانید به ثبت رسانده و از دریافت مشاوره چه به صورت حضوری و چه غیر حضوری بهرمند شوید.

‫3/5 (2 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی