وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

طلاق ثلاثه چیست ؟

به طور کلی طلاق ثلاثه یا همان سه طلاقه کردن زوجه بدین معناست که مردی همسر خود را سه بار طلاق داده باشد. این امر آثاری را در پی دارد که در قانون و شرع به آن اشاره شده است.

میدانید که بعد از طلاق، زن و مرد دوباره می‌توانند با یکدیگر مجدداً ازدواج کنند ولی این درحالی است که اگر طلاق برای بار سوم باشد یعنی این زن و مرد سه بار باهم ازدواج کرده و سه بار هم علاقه زوجیت را با طلاق به پایان رسانده باشند، که در این حالت دیگر امکان ازدواج مجدد با یکدیگر را ندارند مگر این که خانم با مرد دیگری ( محلل ) ازدواج نماید و آن ازدواج به واسطه فوت زوج یا طلاق منحل شود و بعد گذراندن دوران عده، آنگاه میتواند مجدداً با همسر قبلی مزدوج شود.

سه طلاقه کردن چگونه است ؟!

ماده ۱۰۵۷ قانون مدنی بیان میکند:

زنی که سه مرتبه متوالی زوجه ی یک نفر بوده و مطلقه شده بر آن مرد حرام میشود مگر این که به عقد دائم به زوجیت مرد دیگری در آمده و پس از وقوع نزدیکی با او به واسطه ی طلاق یا فسخ یا فوت، فراق حاصل شده باشد.

هرچند به طور کلی طلاق ثلاثه با طلاق عادی تفاوت چندانی ندارد ولی نکته ای که باید به آن توجه نمود این است که برای طلاق ثلاثه زن و مرد حتماً باید سه ازدواج متوالی از نوع دائم داشته باشند و ازدواج موقت موضوعیت ندارد. لازم به ذکر است که برای وکالت دعاوی طلاق بهتر است با بهترین وکیل طلاق مشورت کنید.

از جهت دیگر می بایست حتماً سه صیغه طلاق نیز بین زوجین جاری شده باشد یعنی زن و شوهر یکبار ازدواج کنند و آن ازدواج با صیغه طلاق خاتمه یابد و بعد از گذراندن مدت عده مجدداً با صیغه نکاح دیگری عقد جدید ازدواج دائم بینشان شکل بگیرد و این عمل سه مرتبه ادامه پیدا کند آنگاه دیگر نمی‌توانند وارد علاقه زوجیت چهارم شوند چرا که طبق قانون حرام اعلام شده و اگر هم اصرار به ازدواج همچنان ادامه داشت باید محللی باشد تا این حرام تبدیل به حلال شود.

محلل کیست؟!

پیرو مراتب فوق محلل مردی است که باید خانم با او ازدواج نماید و همچنین با وی نزدیکی و رابطه جنسی برقرار کند و سپس به واسطه فوق یا طلاق از وی جدا شود تا بتواند با همسر سابق خود که او را سه طلاقه کرده ازدواج مجدد نماید. نکته این که این نکاح با محلل باید به صورت دائم باشد.

آیا مهریه در طلاق ثلاثه متفاوت است؟!

البته که مهریه حق زن بوده و در هر شرایطی می‌تواند آن را طلب کند و قاعدتاً در این نوع طلاق هم فرقی با طلاق عادی نداشته و مهریه زن به هر مقدار سرجایش است و حفظ خواهد شد. یعنی اگر مردی سه بار همسر خود را طلاق دهد سه بار باید مهریه های تعیین شده در هرکدام از عقود نکاح منعقد شده را بپردازد.

آیا نفقه در طلاق ثلاثه تفاوت دارد ؟!

نفقه هم مانند مهریه بوده و زن حق مطالبه آن را در صورت عدم پرداخت شوهر خواهد داشت و طلاق ثلاثه تأثیری در این حق ندارد.

آیا سه طلاقه کردن در عقد نکاح امکان پذیر است؟

ممکن سوال پیش آید که آیا میشود در یک عقد نکاح طلاق را به صورت سه طلاقه جاری کرد ؟! یعنی مرد می‌تواند هنگام طلاق بگوید که تو را سه طلاقه کرده ام ؟! بهتر است بدانید که در مذهب شیعه چنین چیزی موضوعیت ندارد یعنی برای سه طلاقه کردن حتماً باید سه نکاح بوده باشد و سه طلاق جداگانه که جمیع این طلاق ها به طلاق ثلاثه مصطلح است. و اینکه مرد در یک طلاق همسر خود را سه طلاقه اعلام دارد ممکن نخواهد بود.

چرا بعد از سه طلاق زن به مرد حرام میشود؟!

از جمله چرایی هابی که ممکن است در ارتباط با این موضوع به ذهن برسد این است که چرا بعد از سه طلاق زن و مرد حرام به یکدیگر میشوند و امکان ازدواج مجدد با یکدیگر بدون دخالت محلل را ندارند؟! به نظر می‌رسد دلیل اصلی آن جلوگیری از ایجاد نکاح سست جدید است و این در حالی است که این حرام شدن باعث میشود از نکاح چهارم که ممکن باز هم منحل شود، جلوگیری به عمل آید هرچند که باز هم قانون و شرع دست زوجین را باز گذاشته و با وجود محلل امکان نکاح چهارم را فراهم کرده است.

طلاق صوری هم جزء طلاق ها برای سه طلاقه کردن محسوب میشود؟!

شاید شنیده باشید که برخی زوجین برای گریز از قانون راه غیر قانونی را بر می‌گزینند و با طلاق های صوری قدم در راه های خارج از قانون میگذارند. هرچند که در قانون سوری بودن هر چیزی درست نبوده و در صورت اثبات قانونی نیست اما به فرض اینکه اثبات نشود جزو طلاق ها محاسبه شده و در شکل گیری طلاق ثلاثه احد از طلاق ها خواهد بود.

طلاق ثلاثه جز کدام دسته از طلاق هاست بائن یا رجعی ؟!

در طلاق ثلاثه هر یک از طلاق ها ممکن است از یک نوع باشد مثلاً رجعی یا بائن که البته توضیح این طلاق ها را در مطلب جداگانه ای گفته ایم ولی باید دانست که طلاق سوم به دور از اینکه جزو کدام دسته از طلاق هاست علاوه بر اینکه رجوعی در آن نیست بلکه زن و مرد را به هم حرام میکند هرچند که ممکن است طلاق بائن یا رجعی باشد.

حرف آخر…

پس دانستیم که طبق قانون (ماده ۱۰۵۷ قانون مدنی) طلاق ثلاثه به طلاق سومی گفته میشود که در امتداد دو طلاق متوالی دیگر رخ داده باشد که مفصلا به توضیح آن پرداخته شد و یافتیم که معنای سه طلاقه چیست و چگونه رخ میدهد و اینکه تکلیف حق و حقوقات زن در این طلاق چگونه است و البته به طور کلی یافتیم که طلاق ثلاثه تفاوتی با طلاق های دیگر ندارد منتهی آثاری را به وجود می آورد مثل حرام شدن زن و مرد که موجب تمایز آن میشود ولی درکل از جهت صیغه طلاق و تشریفات آن تفاوتی وجود ندارد.

تجربه نشان داده است که دکتر زین العابدین فرهادی به دلیل تسلط روی قوانین طلاق و سوابق درخشان در وکالت دعاوی طلاق می‌تواند یک گزینه مناسب برای وکالت این پرونده‌ها باشد. پس در مواجهه با مشکلات طلاق می‌توانید با دکتر فرهادی ارتباط برقرار کنید.

حال شاید سوالاتی مرتبط به ذهن شما نیز برسد و با خواندن این مطلب پاسخی برای آن نیافته باشید که جای نگرانی نیست و شما میتوانید در قسمت ذیل این مطلب سوال خود را بپرسید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود.

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی