وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

برای طلاق به کجا باید مراجعه کرد ؟

حال سوالی که قطعاً برای شمایی که قصد طلاق دارید امکان دارد پیش آید این خواهد بود که برای طلاق به کجا باید مراجعه کرد ؟
در این مطلب می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم و در پیرو آن به چگونگی اقدام برای طلاق و اقدامات آن توضیحاتی را ارائه دهیم.
لذا چنانچه با مطالعه این مطلب همچنان سوالاتی را در ذهن داشتید که پاسخ آن برای شما مبهم است، میتوانید از طریق تکمیل فرمی که در ذیل همین مطلب گذاشته شده است مستقیماً از آقای دکتر زین العابدین فرهادی وکیل پایه یک دادگستری در این باره مشاوره حقوقی بگیرید.

برای طلاق به کجا باید مراجعه کرد ؟

انقضای نکاح دائم که با طلاق میسر میشود و امروزه در جوامع مختلف خصوصاً کشور ما شاهد آمار خیلی بالا از طلاق هستیم. آنجایی که در رابطه زوجیت استحکام و کانون این رابطه به هر علتی رو به فروپاشی رود، میان زوجین ناسازگاری به وجود می آید تاجایی که زوجین قادر به تحمل همدیگر نیستند و موجب قطع رابطه عاطفی و منجر به طلاق می شود.

در بیان پاسخ به این سوال باید گفت که طبق قانون و رویه قضایی جدید و مرسوم دادگاهی، زوجین برای طلاق و ثبت آن باید حکم از دادگاه صلاحیت دار بگیرند و اینگونه نیست که مانند قبل مرد با مراجعه با دفتر خانه ازدواج و طلاق، همسر خود را طلاق دهد. لازم به ذکر است که عدم ثبت واقعه طلاق برای مرد مجازات به دنبال دارد. پس برای طلاق باید به دادگاه مراجعه کرد و حکم گرفت و بعد از آن مبادرت به ثبت نمود. اما این که چگونه اقداماتی در این خصوص انجام داد را در ادامه عنوان خواهیم نمود.

محل مراجعه برای طلاق و رسیدگی به این دعوا کجاست؟!

همانطور که گفته شد برای طلاق باید به دادگاه مراجعه کرد منتهی باید برای طرح این دعوا (طلاق) دادخواست تنظیم کرد و به دادگاه ارائه نمود.

طبق رویه جدید قضایی و بخشنامه های صادره از سوی قوه قضاییه، دادخواست، شکوائیه ها، اظهارنامه ها و…. باید از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت شود و بعد از آن به دادگاه خانواده ارجاع خواهد شد. البته مشورت کردن با بهترین وکیل طلاق می‌تواند کمک بزرگی برای ما باشد.
به طور کلی تمامی انواع طلاق ازجمله طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی، جزو دعاوی خانوادگی تلقی میگردند.
از همین رو دادگاه صالح رسیدگی کننده به طلاق، دادگاه خانواده می باشد که این دادگاه صالح به رسیدگی به دیگر دعاوی خانوادگی مثل مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، نحله، اجرت المثل و…. نیز می باشد.
حالا که متوجه شدید، برای طلاق به کجا باید مراجعه کرد ؟ بهتر است کمی از چگونگی اقدام به طلاق هم بدانید.

چگونه طلاق بگیرم؟

در قوانین ایران طلاق از اختیارات مرد است به این معنا که هر زمان که مرد بخواهد، می تواند با پرداخت حق و حقوقات خانم او را طلاق دهد.
اما زمانی هست که زن قصد طلاق دارد و میخواهد از شوهر خود جدا شود، منتهی اگر شوهر راضی باشد بهتر است طلاق توافقی بگیرند که بسیار ساده و سریع است.
اما چنانچه شوهر رضایت نداشته باشد، بهتر است یک وکیل متخصص خانواده در پرونده مداخله داشته باشد چون طلاق از طرف زن باید دلیل موثق و محکمه پسندی به دادگاه ارائه شود و همچنین اثبات گردد.
زوجه باید به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست با عنوان طلافرار طرف زوجه تنظیم و ثبت نماید. بعد از آن مستندات خود را در دادگاه باید نزد قاضی شرح دهد.
دلایل مهم همان شروط دوازده گانه سند ازدواج است که باید اثبات گردد. این شروط را در بخش بعدی بررسی خواهیم کرد.

شروط دوازده گانه برای طلاق

  • عقیم بودن شوهر
  • اعتیاد زیان آور و مضر شوهر
  • استنکاف شوهر از پرداخت نفقه به مدت ۶ ماه
  • عدم رابطه جنسی، مرض لاعلاج شوهر
  • ازدواج مجدد شوهر بدون اجازه زن
  • خیانت
  • ترک زندگی، محکومیت مرد ۵ سال حبس به بالا
  • سورفتار و معاشرت مثل بد دهنی و عادت به فحاشی شوهر
  • عدم تهیه مسکن در مدت زمان غیر متعارف
  • رابطه جنسی غیر متعارف، عسر و حرج
  • و …..
    در صورت اثبات هریک از موارد مذکور زن حق طلاق خواهد داشت و مرد مستلزم پرداخت حق و حقوقات و طلاق دادن خانم است.

چگونه طلاق غیابی بگیرم؟

برای طلاق غیابی شرایطی لازم است مثلاً چنانچه شوهر نفقه پرداخت نکند یا استطاعت مالی برای پرداخت نفقه نداشته باشد، و نتوان او را مستلزم به پرداخت کرد زن می تواند به دادگاه دادخواست طلاق بدهد.
اگر شوهر با این حساب همچنان طلاق نداد نماینده دادگاه به جای شوهر سند طلاق را امضاء میکند.
به این نوع طلاق غیابی می گویند و شوهر اگر در دادگاه حاظر نشود و لایحه ای هم ندهد و ابلاغ واقعی با او نشده باشد رای صادره مبنی بر طلاق غیابی خواهد بود.
شوهر ظرف مدت ۲۰ روز میتواند تقاضای واخواهی به معنای رسیدگی مجدد کند.
در حالت دیگر اگر طلاق با دلیل عسر و حرج زن باشد و شوهر به دادگاه مراجعه نکند یا ابلاغ واقعی صورت نگیرد، حکم طلاق صادر شده غیابی و واخواهی به صورت گفته شده خواهد بود.
هنگامی که شوهر غائب مفقودالاثر باش و یا زن وکالت در طلاق داشته باشد رأی غیابی است منتهی توجه کنید که در مورد وکالت زن در طلاق چنانچه شوهر حق اعتراض را از خود در وکالت نامه سلب نموده باشد حق اعتراض و واخواهی به رأی صادره را ندارد.

برای طلاق توافقی به کجا باید مراجعه کرد ؟

رویه جدید برای طلاق توافقی اینگونه است که قبل از مراجعه به دادگاه و یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، باید ابتدا زوجین در سامانه تصمیم ثبت نام کنند و مرکز مشاوره، ساعت و تاریخ را انتخاب کنند و جلسات مشاوره خانواده را که در بازه چهل و پنج روزه تا دو ماه زمان بر است، در پنج جلسه طی کنند.

بعد از این که جلسات تمام شد گواهی ای تحت عنوان گواهی اصرار به طلاق به طور اتوماسیون به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارسال میشود و زوجین باید به آن دفتر مراجعه کنند و دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) را تنظیم و ثبت نمایند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد روند و مراحل طلاق توافقی میتوانید از طریق تکمیل فرم پر همین صفحه از وکیل پایه یک دادگستری جناب آقای دکتر زین العابدین فرهادی مشاوره به صورت حضوری و یا آنلاین بگیرید.

نتیجه

هدف این مطلب این بود که بیان کند برای طلاق باید به کجا مراجعه کرد ؟ و در پی آن راهنمایی های لازم دیگر همچون چگونگی اقدام برای طلاق، برای طلاق توافقی به کجا باید مراجعه کرد ؟، طلاق غیابی چطور است و به طور کلی چگونه میشود طلاق گرفت را مطرح نمود.

‫5/5 (1 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی