وبسایت حقوقی

دکتر زین العابدین فرهادی

آخرین مقالات حقوقی

وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران

وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران

امروزه همه‌ی ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که برای گسترش زندگی و کسب و کار خود مجبور به بستن قراردادهای مختلف هستیم. معاملات تجاری، ملکی و شغلی تنها بخشی از این قراردادها است که اگر به خوبی مدیریت نشوند، ممکن است مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کنند.

حال تصور کنید که اختلاف نظری در یکی از قراردادهای ما ایجاد شده است؛ در این شرایط چه باید کرد؟ چگونه می‌توانیم از حق و حقوق خود دفاع کنیم؟ احتمالا پاسخ شما شکایت به دادگستری‌ها و دادگاه‌ها است؛ اما آیا از سختی‌های این کار و طولانی بودن رسیدگی به شکایات دادگستری آگاه هستید؟!

تجربه ما نشان داده است که بهترین روش برای گرفتن حق خود در قراردادهای مختلف، انتخاب داور برای آن قرارداد است. در قوانین مدنی به این کار، تنظیم قرارداد داوری می‌گویند که از اهمیت بسزایی در کسب و کارها برخوردار است.

ما نیز در این مقاله می‌خواهیم با قرارداد داوری و نکات آن بیشتر آشنا شده و بهترین وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران را به شما معرفی کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید…

 

قرارداد داوری چه تفاوتی با سایر قراردادها دارد؟

مطابق با ماده 454 قانون آیین دادرسی مدنی، طرفین یک قرارداد برای حل اختلافات ناشی آن می‌توانند از داور استفاده کنند. قراردادهای داوری معمولا در کنار قراردادهای اصلی و به طور جداگانه تنظیم می‌شوند و در طی آن طرفین معامله یک شخص یا گروه را به عنوان داور تعیین می‌کنند تا در زمان بروز اختلاف بتوانند به آن رجوع کرده و مشکل خود را برطرف نمایند.

از قراردادهای داوری به صورت گسترده در روابط اقتصادی، قراردادهای کاری و بسیاری دیگر از معاملات شخصی استفاده می‌کنند و از این طریق میزان مراجعه به دادگستری‌ها و مراکز حل اختلاف را کاهش می‌دهند.

لازم به ذکر است که بر اساس ماده 481 قانون آیین دادرسی مدنی، تنها در صورتی قرارداد داوری از بین می‌رود که یکی از طرفین دعوی فوت شود و یا رضایت کتبی دهد. در غیر این صورت، امکان تغییر در این قرارداد وجود ندارد.

 

تنظیم قرارداد داوری چگونه انجام می‌شود؟

تنظیم قرارداد داوری یکی از مهم‌ترین مباحثی است که تنها وکلای باتجربه می‌توانند از عهده آن بر‌آیند؛ زیرا ریزه‌کاری‌ها و جزئیات زیادی در این نوع از قراردادها وجود دارد که در روابط طرفین دعوی تاثیر بسزایی خواهد داشت. یکی از همین جزئیات، نحوه‌ی تعیین داور برای حل و فصل اختلافات است. انتخاب داور هنگام تنظیم قرارداد داوری به روش‌های زیر انجام می‌شود:

·       تنظیم قرارداد بدون انتخاب داور

بهترین وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران می‌تواند با استفاده از اختیارات قانونی خود، قراردادی را تنظیم کند که نیازی به داور نداشته باشد. در این شرایط و مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی پس از بروز اختلافات، داور مورد نظر با توافق طرفین مشخص خواهد شد.

·       انتخاب یک داور از سوی هر دو طرف قرارداد

در این روش، طرفین معامله با هم توافق می‌کنند که یک داور برای قضاوت مشکلات احتمالی تعیین شود. اما این داور قطعا باید مورد قبول هر دو طرف باشد و بتواند از حق و حقوق آن‌ها با رعایت نکات قانونی دفاع کند.

·       انتخاب دو داور در قرارداد

یکی دیگر از روش‌های انتخاب داور در تنظیم قرارداد داوری به این شکل است که هر طرف از معامله یک داور را مشخص کرده و به وکیل مربوطه معرفی می‌کند. البته لازم به ذکر است که در این شرایط حتما باید یکی از داورها به عنوان سرداور انتخاب شود تا در صورت بروز اختلاف بتواند مسئله را حل کند.

·       انتخاب داور سوم برای حل مشکلات احتمالی

وکلای حقوقی به منظور جلوگیری از بروز اختلاف در داوری‌ قراردادهای پیچیده و مهم، استفاده از سه داور را پیشنهاد می‌دهند. در این شرایط، هر یک از طرفین معامله یک داور را انتخاب کرده و سپس داور سوم نیز با توافق طرفین تعیین می‌شود تا قضاوت را بین دو داور اصلی انجام دهد.

 

برای تنظیم قرارداد داوری به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

همان‌طور که گفتیم، تنظیم قرارداد داوری یک مسئله مهم و پیچیده است که وکلای دادگستری باید تجربه زیادی داشته باشند تا بتوانند خواسته‌های دو طرف را در قرارداد لحاظ کنند. بهترین وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران نیز معمولا نکات زیر را برای تنظیم این قرارداد رعایت می‌کند:

·       1- تعداد داورها باید فرد باشند

بر اساس قوانین مدنی تعداد داوران در یک قرارداد باید به گونه‌ای باشد که رای آن‌ها با حداکثر آرا مشخص شود. به همین دلیل، بهتر است در تنظیم قرارداد داوری، تعداد داورها را عددی فرد در نظر بگیریم.

·       2- در تنظیم قرارداد داوری باید همه جزئیات داوری آورده شود

بهترین وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران باید تمام جزئیات خواسته شده در قرارداد را لحاظ کند. از جمله این جزئیات می‌توان به موضوع دقیق قرارداد، مدت زمان مورد نیاز برای داوری و مشخصات اشخاص و داورها به صورت کامل اشاره کرد.

·       3- داوری در اموال دولتی و عمومی وجاهت قانونی ندارد

مطابق با اصل 39 قانون اساسی نمی‌توان اموال دولتی و اموال عمومی را توسط قراردادهای داوری معامله کرد. به همین دلیل، هنگام تنظیم این قراردادها بهتر است که به این اصل توجه داشته باشید.

 

 

·       4- افرادی باید به عنوان داور انتخاب شوند که صلاحیت داوری را داشته باشند

صلاحیت داوران نیز یکی دیگر از نکات مهم در تنظیم قرارداد داوری است. بر اساس ماده 466 قانون آیین دادرسی مدنی، اشخاصی که اهلیت قانونی نداشته باشند و یا در اثر حکم دادگاه از داوری محروم باشند را نمی‌توان به عنوان داور انتخاب کرد.

علاوه بر آن، مطابق با ماده 470 قانون آیین دادرسی مدنی هیچکدام از قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم قضایی نیز مجوز داوری در این قراردادها را ندارند.

·       5- تنظیم قرارداد داوری باید توسط یک وکیل حرفه‌ای انجام شود

تجربه نشان داده است که اگر یک قرارداد داوری توسط وکلای باتجربه و متخصص تنظیم شود، طرفین معامله مشکلات کمتری در آینده خواهند داشت و خواسته‌هایشان دقیق‌‌تر محقق می‌شود.

 

دکتر فرهادی؛ بهترین وکیل تنظیم قرارداد داوری مازندران

 

دکتر زین‌العابدین فرهادی یکی از مجرب‌ترین وکلای پایه یک دادگستری است که به عنوان مدرس دانشگاه و پژوهشگر نیز فعالیت‌های درخشانی داشته است. بنابراین برای پیگیری دعاوی حقوقی، کیفری، خانوادگی و ثبتی نیز می‌توان از مشاوره‌های ایشان استفاده کرد.

لازم به ذکر است که دکتر فرهادی متخصص تنظیم انواع قراردادها مانند قرارداد داوری نیز هستند و شما می‌توانید برای انجام معاملات خود مانند خرید ملک، قراردادهای شغلی و پیمانکاری، مشارکت در ساخت، مشارکت‌های مدنی و بسیاری دیگر از قراردادها از دکتر فرهادی کمک بخواهید.

‫5/5 (2 امتیاز )
برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

راه های ارتباطی با دکتر زین العابدین فرهادی